Šef Appla po obisku Postojnske jame: “Vsakdo na svetu bi moral to videti”

Slovenija 07. Sep 202411:01 0 komentarjev
Tim Cook v Postojni
Foto: Leila Lisjak/Postojnska jama d. d.

Izvršni direktor Appla Tim Cook je že nekaj dni v Sloveniji. Med drugim je obiskal tudi Postojnsko jamo, o svoji izkušnji pa zapisal: "Vsakdo na svetu bi moral to videti. Resnično neopisljivo z besedami."

Že pred dnevi je Forbes Slovenija poročal, da se v Sloveniji mudi izvršni direktor Appla Tim Cook.

Namen obiska prvega moža najvrednejšega podjetja na svetu Slovenije očitno ni bil uraden, saj se Cook ni sestal s predstavniki ministrstev, prav tako o njegovem prihodu niso bili obveščeni v Turizmu Ljubljana.

Apple se je v povezavi s Slovenijo v zadnjih mesecih omenjal predvsem zaradi napovedi, da bo na njegovih pametnih telefonih iPhone po novem na voljo tudi slovenski vmesnik. To se bo zgodilo z novo različico mobilnega sistema iOS 18.

Danes pa so iz Postojnske jame sporočili, da si je Cook ogledal tudi ta slovenski čudež. Cook se je podal po poteh prvih raziskovalcev “Po poteh Luke Čeča”, v sklopu katerega je obiskal Pivko, Črno in Postojnsko jamo.

Zanimalo ga je življenje človeške ribice in zgodovina največje turistične jame v Evropi. Očitno ga je izkušnja navdušila, saj je v knjigo gostov zapisal: “Hvala za najbolj neverjetno avanturo – resnično edinstveno. Razgledi so veličastni, osebje pa izjemno. Vsakdo na svetu bi moral to videti. Resnično neopisljivo z besedami.”

V Parku Postojnska jama sta ga sicer sprejeli direktorici podjetja Postojnska jama Kaja in Lana Batagelj.

Tim Cook
Foto: Leila Lisjak/Postojnska jama d. d.

Cook se je Applu pridružil leta 1998 in nato nekaj časa opravljal funkcijo podpredsednika za poslovanje po svetu, nato pa podpredsednika za prodajo in poslovanje po svetu.

Vodenje podjetja Apple je 63-letnik prevzel avgusta 2011 in na položaju glavnega izvršnega direktorja zamenjal Steva Jobsa. Slednji je oktobra istega leta umrl za rakom. (STA)

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!