Skozi naselje divjal 165 kilometrov na uro

Črna kronika 20. Feb 202415:39 1 komentar
kamera ujame avto na avtocesti
Foto: PU Celje

Celjski policisti so minuli konec tedna obravnavali voznika, ki je skozi naselje vozil s hitrostjo 165 kilometrov na uro. Več prekoračitev hitrosti so zabeležili tudi na avtocesti.

V soboto okrog poldneva je voznik osebnega avtomobila skozi naselje Paka pri Velenju, kjer velja omejitev 50 kilometrov na uro, divjal s hitrostjo 165 kilometrov na uro. To se je zgodilo ravno takrat, ko se na območju po navadi sprehaja ogromno sprehajalcev, tudi družin z otroki, so sporočili s Policijske uprave (PU) Celje.

Vozilo, ki vozi s hitrostjo 165 kilometrov na uro, v eni sekundi reakcijskega časa prevozi približno 46 metrov, ko prištejemo še zavorno pot, znaša skupna zavorna pot približno 182 metrov, so opozorili na grožnjo “skrajno neodgovornega” vedenja.

Več primerov prekoračitve hitrosti so obravnavali tudi celjski policisti, ki so poostren nadzor izvajali na avtocesti. Izstopala sta dva primera, in sicer voznik BMW-ja s tujimi registrskimi tablicami, ki je na odseku, kjer je bila hitrost vožnje omejena na sto kilometrov na uro, vozil skoraj dvesto kilometrov na uro. Voznik toyote, prav tako tujih registrskih številk, pa je pri omejitvi hitrosti sto kilometrov na uro, vozil s hitrostjo 171 kilometrov na uro. Oba voznika bosta morala plačati globo v vrednosti 1.200 evrov, policisti pa jima bodo pripisali še devet kazenskih točk.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje