Slovenija bo na rehabilitacijo sprejela težko ranjene otroke iz Gaze

Slovenija 12. Sep 202413:31 3 komentarji
gaza
Fotografija je simbolična (Foto: PROFIMEDIA)

Slovenija bo na zdravstveno in psihosocialno rehabilitacijo sprejela osem do deset težko ranjenih otrok iz Gaze. Pogodbo o izvedbi projekta je ministrstvo za zunanje in evropske zadeve (MZEZ) danes sklenilo s Slovensko karitas, strateškim partnerjem MZEZ na področju mednarodne humanitarne pomoči. V projektu sodeluje tudi Fundacija Danila Türka.

Ranjenim otrokom iz Gaze bodo omogočili intenzivno zdravljenje, vključno z operacijami, rehabilitacijo, protezami in drugimi medicinskimi pripomočki v Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu Soča in po potrebi v drugih zdravstvenih ustanovah v Sloveniji, s sporočili z ministrstva za zunanje in evropske zadeve (MZEZ).

V Gazi zaradi hudega pomanjkanja hrane in lakote trpi več kot 1,1 milijona prebivalcev, med njimi je večina otrok, ki so na robu preživetja.

V okviru projekta bo izplačana tudi finančna pomoč žrtvam izraelskega obleganja. Finančno podporo bo prejelo skoraj tisoč najbolj ranljivih notranje razseljenih družin, s čimer bodo preskrbeli več kot 5000 prebivalcev Gaze, ki si bodo lahko kupili hrano in druge nujne življenjske potrebščine.

Vlada projekt podpira s sredstvi v višini 700.000 evrov, so sporočili z MZEZ. Slovenska karitas letos v sklopu strateškega partnerstva z MZEZ izvaja tudi projekte za humanitarno pomoč v Ukrajini, na Antilih in Madagaskarju.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje