Slovenija se bo aktivnejše borila za varstvo človekovih pravic na internetu

Slovenija 24. Jul 202415:50 0 komentarjev
generacija z prihodnost
Foto: PROFIMEDIA

Slovenija se je pridružila skupini 40 držav, ki se bodo aktivno zavzemale za varstvo človekovih pravic in temeljnih svoboščin na spletu.

Slovenija se je minuli teden pridružila koaliciji za svobodo na internetu – skupnosti 40 držav, ki se zavzema za varstvo človekovih pravic in temeljnih svoboščin na spletu, so danes sporočili z zunanjega ministrstva.

Z vstopom v Koalicijo za svobodo na internetu (FOC) Slovenija krepi vlogo zagovornice človekovih pravic v digitalni dobi ter si prizadeva za varstvo svobode izražanja, pravice do zasebnosti in drugih pravic na spletu, so dodali na ministrstvu za zunanje in evropske zadeve (MZEZ).

“Slovenija je s ponosom postala nova članica koalicije za svobodo na internetu. Vedno smo si prizadevali za odprt, varen in vključujoč internet za vse in tako bomo ravnali tudi v prihodnje,” je ob tem poudaril državni sekretar na MZEZ Marko Štucin.

FOC je mednarodna skupnost držav, ki je bila ustanovljena leta 2011 in trenutno skupaj s Slovenijo združuje 40 držav, ki sodelujejo pri usklajevanju politik, izmenjavi dobrih praks in izvajanju skupnih ukrepov za zagotavljanje odprtega, varnega in vključujočega digitalnega okolja.

Deluje kot usklajevalni organ, ki pospešuje medregionalno diplomacijo in si prizadeva za varstvo človekovih pravic na spletu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!