Slovenija z novima veleposlanikoma v Londonu in Pekingu

Slovenija 16. Jul 202417:14 0 komentarjev
Boštjan Malovrh
Boštjan Malovrh (Foto: Žiga Živulović Jr./BOBO)

Predsednica republike Nataša Pirc Musar je v četrtek podpisala ukaz o imenovanju novih veleposlanikov v Londonu in Pekingu, je razvidno iz današnjega uradnega lista. Veleposlanico Simono Leskovar bo v Londonu nadomestila Sanja Štiglic. V Peking pa namesto Alenke Suhadolnik odhaja Boštjan Malovrh.

Z mesta slovenske veleposlanice v Združenem kraljestvu se s 16. avgustom poslavlja Simona Leskovar. Na položaju jo bo nasledila Sanja Štiglic, ki je trenutno državna sekretarka na ministrstvu za zunanje in evropske zadeve.

Poleg tega konec avgusta s položaja veleposlanice na Kitajskem odhaja Alenka Suhadolnik, ki naj bi odšla v Moskvo. Na položaju bo Suhadolnik zamenjal vodja stalnega predstavništva Slovenije pri ZN Boštjan Malovrh. V New Yorku kot vodja posebne misije za članstvo Slovenije v Varnostnem svetu ZN ostaja Samuel Žbogar.

Prihod Žbogarja je sicer lani sprožil nekaj napetosti na predstavništvu pri ZN v New Yorku, saj sicer običajno vodja predstavništva pri ZN državo zastopa tudi v Varnostnem svetu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!