Slovenijo bo spet prešla hladna fronta: kje bo vreme najbolj nevihtno?

Slovenija 24. Avg 202409:53 2 komentarja
Foto: Borut Živulović/BOBO

Slovenijo bo dosegla hladna fronta, ki prinaša nevihte. Kaj napovedujejo meteorologi? Kje bo vreme nevihtno?

Po deževnem začetku tedna imamo zadnje dni v Sloveniji sončno in toplo vreme. Čeprav so se dnevne temperature, po kratkotrajni ohladitvi, znova povzpele nad 30 stopinj Celzija, pa tokrat nismo v vročinskem valu.

Niz prijetnih dni bo jutri spet prekinil prehod hladne fronte, ki se trenutno zadržuje nad obalami zahodne Evrope in Velike Britanije. Fronta se bo danes pomikala proti notranjosti stare celine in predvidoma že jutri dopoldne prešla tudi srednjo Evropo. “Hladna fronta bo jutri dosegla severni del Slovenije in oplazila naše kraje,” je za N1 pojasnil meteorolog Agencije RS za okolje (Arso) Andrej Velkavrh.

Po napovedih Arsa bo vreme jutri še pretežno jasno, proti večeru bo lahko predvsem na severu države nastala kakšna ploha ali nevihta. Zaradi napovedanih neviht je Arso za severozahodni in severovzhodni del države izdal rumeno vremensko opozorilo. Popoldne bo zapihal severovzhodnik, zvečer na Primorskem šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 18, ob morju in na Goriškem okoli 20, najvišje dnevne od 29 do 34 stopinj Celzija.

Kakšno bo vreme prihodnji teden?

S ponedeljkom, tako Velkavrh, bodo dnevne temperature malce nižje, vročina bo popustila. Živo srebro se bo ustavilo na okoli 29 stopinj Celzija. Čez dan bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo.

“Popoldne in v noči na torek bodo nevihte,” je dodal vremenoslovec. Nevihte, ki bodo popoldne in zvečer predvsem v severni polovici Slovenije, se bodo v noči na torek pomaknile v notranjost države.

Od torka dalje bodo naši kraji po napovedih Arsa na obrobju območja visokega zračnega tlaka s središčem nad severovzhodno, kasneje tudi srednjo Evropo. Vremenske fronte bodo le občasno vplivale na vreme pri nas. V torek tako kaže na povečini sončno poletno vreme, verjetnost za plohe in nevihte bo nekoliko povečana.

Od srede do nedelje bo predvidoma prevladovalo dokaj sončno vreme, popoldanske plohe in nevihte bodo verjetnejše v severni polovici Slovenije. Jutranje temperature bodo med 15 in 20, popoldanske v notranjosti do okoli 30, na Primorskem pa lahko tudi do 35 stopinj Celzija.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje