Slovenijo dosegla hladna fronta, kmalu prihaja še ena. Kaj napovedujejo na Arsu

Slovenija 24. Sep 202405:10 2 komentarja
Vreme: neurje
Alen Milavec/BOBO

Ponoči je Slovenijo dosegla hladna fronta. Čeprav je glavnina padavin padla v noči na torek, bo dež v delih Slovenije vztrajal tudi čez dan. Konec tedna nas bo dosegla še ena hladna fronta, ki bo za razliko od prve prinesla tudi ohladitev. Kakšno vreme nas čaka v naslednjih dneh, je za N1 pojasnil meteorolog agencije za okolje Andrej Velkavrh.

V noči na torek je Slovenijo dosegla hladna fronta, padavine so se od zahoda razširile nad večji del države. Ob umikanju fronte je na severovzhodu Slovenije zjutraj še pričakovati dež, ki pa bo dopoldne ponehal. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 15 stopinj, na Primorskem do 18 stopinj Celzija.

Čez dan bo spremenljivo do pretežno oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami, deloma plohami in nevihtami. Te bodo pogostejše v zahodnih krajih. Pihal bo južni do jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 21, na Primorskem in v vzhodnih krajih do 23 stopinj Celzija. Na vzhodu države se bo čez dan oblačnost trgala, posijalo bo sonce.

Jutri bo vreme v znamenju jugozahodnega vetra, na zahodu in v osrednjem delu Slovenije bo več oblačnosti, na vzhodu pa bo precej sonca. “Na zahodu države bo oblačno s krajevnimi padavinami, plohe se lahko pojavljajo tudi v notranjosti,” je za N1 pojasnil meteorolog Agencije RS za okolje (Arso) Andrej Velkavrh. V znamenju oblačnega vremena bo tudi četrtek, ko bo še občasno deževalo. “Padavine bodo predvsem na območju severne Primorske, Gorenjske, Kamniško-Savinjskih Alp in Notranjske. Drugod ni videti, da bi deževalo, se pa bo okrepil jugozahodnik,” je dodal vremenoslovec.

Po muhastem prvem delu tedna nas bo nato predvidoma v petek prešla še ena hladna fronta. “Padavine se bodo od zahoda krepile in počasi širile, vendar ker je napoved za zdaj še nekoliko negotova, ne vemo, kako hitro bo dež zajel vso Slovenijo. Lahko se zgodi, da šele v noči na soboto. Za zdaj kaže, da bo več dežja v soboto kot petek,” je pojasnil Velkavrh.

Za zdaj sicer kaže, da bo nedelja suha, a bo prinesla ohladitev. “Sobota bo že malo hladnejša, ker bo ob prehodu fronte še oblačno in deževno, hladnejši zrak pa se bo poznal od nedelje naprej. V prihodnjem tednu sicer kaže na otoplitev, vendar ne do te mere, kot so zdajšnje temperature,” je še poudaril Velkavrh.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje