Slovenijo zajele nevihte z močnimi nalivi: spremljajte, kako se premikajo

Slovenija 08. Sep 202417:12 1 komentar
Radarska slika padavin
Foto: Zajem zaslona/Arso

Slovenijo so zajele padavine, ki jih lokalno lahko spremljajo močnejši nalivi in nevihte. Na radarski sliki spremljajte, kako se premikajo.

Agencija za okolje (Arso) je za nedeljo in ponedeljek izdala opozorilo pred nevihtami ter močnimi nalivi. Za zahodni, osrednji in jugovzhodni del države velja oranžno vremensko opozorilo, za preostali del države pa rumeno.

Prve padavine so se na meji z Italijo začele pojavljati v nedeljo okoli 17. ure. Zvečer so se hitro razširile proti vzhodu, spremljale pa so jih tudi nevihte s krajevno močnejšimi sunki vetra in nalivi.

Spremljajte, kje nastajajo nevihte (morda boste morali počakati nekaj trenutkov, da se vam radarska slika padavin prikaže).

Radarska slika padavin prava

Radarska slika padavin od trenutnega časa zamuja za le okoli sedem minut. Čas meritve v zgornjem levem kotu naj vas namreč ne zavede, saj je zapisan v univerzalnem koordiniranem času UTC. Čas v Sloveniji je pozimi za eno uro, poleti pa za dve uri večji od UTC. Če na sliki piše 7.00, je tako poleti to ob 9.00 po našem času.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje