Slovenijo zajele plohe in nevihte: spremljajte, kako se premikajo

Slovenija 27. Avg 202407:32 1 komentar
radarska slika padavin
Foto: Arso

Dele države so že zjutraj zajele posamezne plohe in nevihte, popoldne se bodo pojavljale severu Slovenije. Agencija za okolje je zato za večji del države izdala rumeno vremensko opozorilo. Na radarski sliki spremljajte, kako se premikajo padavine.

Dopoldne bo še spremenljivo do pretežno oblačno, predvsem v notranjosti so možne posamezne plohe ali nevihte. Sredi dneva in popoldne bo deloma sončno, predvsem na severu države bo še možna kakšna nevihta.

Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja, drugod vzhodni do severovzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 29, na Primorskem do 33 stopinj Celzija.

Zaradi napovedanih neviht je Agencija RS za okolje (Arso) za severozahodni, severovzhodni, osrednji in jugovzhodni del Slovenije izdala rumeno vremensko opozorilo.

Na spodnji radarski sliki spremljajte, kako se premikajo padavine

Radarska slika padavin prava

(Če se vam radarska slika ne prikaže, jo lahko pogledate na spletnih straneh agencije za okolje.)

Radarska slika padavin od trenutnega časa zamuja le okoli tri minute, saj čas na radarski sliki označuje začetek meritve, ki traja slabih 5 minut. Ker si meritve sledijo na 5 minut, radarja delujeta skorajda neprestano brez ustavljanja. Čas meritve v zgornjem levem kotu naj vas ne zavede, saj je zapisan v univerzalnem koordiniranem času UTC. Čas v Sloveniji je pozimi za eno uro, poleti pa za dve uri večji od UTC. Če na sliki piše 7.00, je tako v poletnem času to ob 9.00 po našem času.

BONUS VIDEO:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje