Slovenka leta ostala brez službe: “Zelo me je presenetilo”

Slovenija 22. Maj 202418:57 5 komentarjev
Ana Petrič
Ana Petrič na prireditvi Slovenka leta (Foto: Igor Kupljenik/BOBO)

Slovenka leta Ana Petrič je ostala brez službe. V centru starejših DEOS v Notranjih Goricah ji z jesenjo ne bodo podaljšali direktorske pogodbe. Za N1 je povedala, da jo je odločitev delodajalca šokirala. Ta pa svoje odločitve ne želi komentirati.

Prebivalce Centra za starejše v Notranjih Goricah DEOS je presenetila novica, da se jeseni poslavlja priljubljena direktorica Ana Petrič.

Lastnica ustanove Tinkara Godec se je namreč odločila, da Petrič ne bo podaljšala pogodbe, čeprav je v devetih letih vodenja zavoda začela mnogo uspešnih projektov – že prvo leto po začetku vodenja centra v Notranjih Goricah je na primer prejela posebno priznanje najtoplejši domovi starejših. Pozneje so sledile še druge nagrade in priznanja za njeno delo. Leta 2020 ji je na primer takratni predsednik države Borut Pahor podelil jabolko navdiha, lani je bila Slovenka leta.

Odločitev, da ne bo več vodila zavoda, je presenetila tudi Petrič, je povedala za N1. “Ni mi jasno, zakaj. Zelo me je presenetilo.” Odločitve vodstva podrobneje ni želela komentirati, je pa dejala, da bo tudi v prihodnje iskala službo na področju socialnega varstva.

DOM STAREJŠIH NOTRANJE GORICE
DEOS dom starejših Notranje Gorice. Petrič se je v Deosu zaposlila leta 2005, najprej kot strežnica, leta 2015 pa je stopila na mesto direktorice. (Foto: Posnetek zaslona/GOOGLE MAPS)

Nekoliko več o prekinitvi sodelovanja s centrom v Notranjih Goricah je Petrič zapisala v objavi na družbenem omrežju Facebook. “Ostala bi še malo, vendar mi je glavna direktorica dejala, da sem tako dobra in lojalna, da sama nikoli ne bi odšla, zato me mora ob izteku mandata poriniti ona,” je sporočila sledilcem.

Dodala je, da je “hvaležna za to, da je (Godec, op. p.) priznala, da sem ‘razturala’. Takšne pohvale v skoraj dveh desetletjih odličnega dela nisem prejela”.

Godec odločitve ne komentira

Z vprašanji, zakaj se kljub dobremu delu v centru poslavljajo od Petrič, smo se obrnili tudi na glavno direktorico centra DEOS Tinkaro Godec, a so nam v zavodu v Notranjih Goricah dejali, da odločitve ne komentirajo.

Da se od direktorice ne želijo posloviti, pravijo prebivalci doma za starejše. Kot je razvidno iz objav na družbenih omrežjih, so začeli peticijo, v kateri zahtevajo vrnitev Petrič v dom v Notranjih Goricah, piše tudi Preiskovalno.si

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje