Slovenska policija aretirala moškega, ki se je začel radikalizirati

Slovenija 13. Avg 202413:06 19 komentarjev
PROMET
Policija (Foto: Srdjan Zivulovic /BOBO)

Slovenski varnostni organi so izsledili mlajšega moškega, ki naj bi se začel radikalizirati prek spleta, poročajo Slovenske novice. Na Policijski upravi Celje so za N1 potrdili, da so pri osumljenem na območju policijske uprave izvedli hišno preiskavo, na državno tožilstvo pa zaradi kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti podali kazensko ovadbo.

Potem ko so minuli teden zaradi načrtovanega, a k sreči preprečenega terorističnega napada avstrijske oblasti odpovedale koncert ameriške zvezdnice Taylor Swift, danes slovenski mediji poročajo, da so tudi naši varnostni organi pred časom izsledili mlajšega moškega, ki naj bi se začel radikalizirati prek spleta.

Kot so prve poročale Slovenske novice, gre za mlajšega osumljenca z območja Štajerske. Prva naj bi mu na sled prišla Slovenska obveščevalno-varnostna agencija (Sova), nato pa je primer prevzela policija.

Na Policijski upravi Celje so za N1 potrdili, da so na območju policijske uprave obravnavali kaznivo dejanje povzročitve splošne nevarnosti po 314. členu kazenskega zakonika, pri osumljenem pa opravili hišno preiskavo. “V okviru preiskave smo pri osumljenemu identificirali začetne znake radikalizacije. Ob tem pojasnjujemo, da v okviru hišne preiskave nismo zasegli orožja oziroma eksploziva.” so zapisali.

Na pristojno državno tožilstvo je policija podala kazensko ovadbo, zdaj pa v sodelovanju z drugimi pristojnimi institucijami nadaljujejo intenzivno preverjanje dosedanjih ugotovitev. “Več informacij vam ne moremo posredovati zaradi varstva osebnih podatkov in varovanja interesa predkazenskega postopka,” so dodali.

BONUS VIDEO:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje