Slovenski odbojkarji prispeli domov: Nismo še rekli zadnje besede

N1 video 20. Sep 202109:33 > 12:46 1 komentar
Odbojka Brnik
N1

Po napetem finalu, v katerem je slovenska odbojkarska reprezentanca še tretjič postala evropska podprvakinja, so se odbojkarji vrnili domov.

Po izjemno tesnih petih nizih finala evropskega prvenstva na Poljskem je slovenska odbojkarska reprezentanca še tretjič postala evropska podprvakinja. Na koncu so slavili Italijani, ki so evropsko prvenstvo osvojili sedmič.

“Naša generacija še ni rekla zadnje besede. Dokler bomo fantje skupaj, se bomo borili in bili še naprej tako motivirani, kot smo bili do zdaj,” je ob prihodu na ljubljansko letališče komentiral Tine Urnaut. “Še enkrat smo dokazali, da smo med najboljšimi v Evropi,” je dodal.

“Zmenili smo se, da bomo pustili srce na igrišču, in to smo tudi naredili,” je dodal Urnaut in poudaril, da so trije tovrstni rezultati, ki jih je v šestih letih dosegla ista ekipa, nekaj težko ponovljivega za celotno ekipo.

“Vsi smo vedeli, kaj lahko dosežemo”

“Dozoreli smo, vsi smo vedeli, kaj lahko dosežemo, čeprav smo imeli zelo težko pot tudi v skupinskem delu. Na koncu se nam je poklopilo, da so še Čehi premagali olimpijske prvake, in se tako uvrstili v polfinale, kjer nas je čakal domačin, kjer smo spet potrošili toliko energije, da smo tekmo zmagali. Na koncu nas je zmanjkalo,” je ob prihodu na ljubljansko letališče povedal Dejan Vinčić.

Ob 17. uri sprejem navijačev na Kongresnem trgu

Sprejem slovenske odbojkarske reprezentance po osvojitvi srebrne kolajne na evropskem prvenstvu bo potekal danes, 20. septembra, ob 17. uri na Kongresnem trgu v Ljubljani, so v ponedeljkovem dopoldnevu sporočili z Odbojkarske zveze Slovenije.

“Ne razumem tudi po eni strani sistema polfinale, naslednji dan finale. Verjetno, če bi imeli en dan prost vmes, da se še malo bolj regeneriramo in spočijemo glavo, čustveno smo bili čisto prazni. Takšne malenkosti se potem poznajo v finalu,” je še dodal Vinčić, ki upa, da jih pridejo na današnji sprejem v čim večjem številu pozdravit njihovi navijači.

Bolje srebro kot pa bron

Da iztek dogodkov ni bil točno takšen, kot so si želeli, a so vendar veseli srebrne medalje, je potrdil tudi Jan Kozamernik.

“Bolje srebro kot pa bron ali pa sploh brez medalje. Zelo sem ponosen na to, kar smo dosegli, na žalost nam je na koncu malenkost zmanjkalo. Ampak je treba biti ponosen na to, kjer smo, ker smo pokazali, da smo sposobni. Mislim, da ta generacija še ni rekla zadnje,” je poudaril.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje