Sluz v morju med razkrojem na soncu zaudarja. Zdaj jo odstranjujejo tudi ročno

Slovenija 12. Jul 202409:51 1 komentar
Ročno odstranjevanje sluzi v Piranu
Ročno odstranjevanje sluzi v Piranu (Foto: Okolje Piran)

Sluz, ujeto med privezne vrvi v piranskem pristanišču, so začeli odstranjevati ročno. Naplavljena sluz namreč tudi zaradi ostalih nečistoč, ki se ujamejo vanjo, začne na vročem soncu hitro zaudarjati.

Na gladini slovenskega morja se že več tednov pojavlja sluz. Ta težave predstavlja ne zgolj za počitnikarje, ki so zaradi tega prikrajšani za kakšen skok v morje, temveč tudi za območja s privezi za plovila.

Odstranjevanja sluzi, ujete med priveznimi vrvmi, so se zato v Piranu te dni lotili kar ročno. V sluz so se namreč ujele tudi druge nečistoče, zaradi česar se po okolici širi neprijeten vonj, zato je takšen poseg še toliko nujnejši.

Sluz iz piranskega pristanišča odstranjujejo delavci javnega podjetja Okolje Piran, k pomoči pa vabijo tudi lastnike plovil. “Vabimo jih, da nam pomagajo pri prizadevanjih za izboljšanje estetskega videza mandrača in tudi sami redno čistijo sluz s priveznih vrvi, saj ta med razkrojem na soncu začne zaudarjati,” so zapisali v objavi na družbenem omrežju Facebook.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje