Spremljajte, kako se nevihte z močnejšimi nalivi premikajo čez Slovenijo

Slovenija 12. Sep 202408:16 0 komentarjev
vreme, radarska slika padavin
Foto: Arso

Slovenijo so zajele padavine, ki jih lahko spremljajo nevihte z močnejšimi nalivi in sunki vetra. Na radarski sliki spremljajte, kako se premikajo.

Agencija za okolje (Arso) je zaradi obilnega dežja celo državo obarvala v oranžno vremensko opozorilo, rumeno opozorilo povsod po državi pa velja za veter in nevihte.

Danes bo namreč oblačno s plohami in nevihtami, vmes bodo tudi močnejši nalivi. Ob morju bo pihal okrepljen jugo, sredi dneva bo v notranjosti zapihal okrepljen severni do severovzhodni veter, zvečer na Primorskem povečini zmerna burja. Popoldne se bo od severa hitro hladilo. Meja sneženja se bo v noči na petek ponekod na severu države spustila do nadmorske višine okoli 1.400 metrov, kažejo napovedi Arsa.

Spremljajte, kje nastajajo nevihte (morda boste morali počakati nekaj trenutkov, da se vam radarska slika padavin prikaže).

Radarska slika padavin prava

Radarska slika padavin od trenutnega časa zamuja za le okoli sedem minut. Čas meritve v zgornjem levem kotu naj vas namreč ne zavede, saj je zapisan v univerzalnem koordiniranem času UTC. Čas v Sloveniji je pozimi za eno uro, poleti pa za dve uri večji od UTC. Če na sliki piše 7.00, je tako poleti to ob 9.00 po našem času.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!