Sreda bo oblačna. Kakšno bo vreme konec tedna?

Slovenija 16. Okt 202401:00 0 komentarjev
Ljubljana v jeseni
Foto: PROFIMEDIA

Danes bo vreme povečini oblačno. V noči na četrtek bo ponekod občasno deževalo. Kakšne pa so napovedi za konec tedna?

Po sončnem torku sledi vremensko poslabšanje. Jutranje temperature bodo od 6 do 12 stopinj Celzija.

Čez dan bo na Primorskem dokaj jasno s šibko burjo, drugod bo povečini oblačno. Proti večeru se bo od zahoda povsod pooblačilo. V noči na četrtek bo ponekod občasno rahlo deževalo. Najvišje dnevne temperature bodo od 13 do 16, na Primorskem do 22 stopinj Celzija.

Tudi v četrtek bo oblačno, predvsem na zahodu in deloma v osrednji Sloveniji bo občasno rahlo deževalo. Tudi v petek se bo nadaljevalo oblačno vreme, rahel dež se bo popoldne predvidoma nekoliko okrepil in razširil proti osrednjim krajem, kažejo napovedi Agencije RS za okolje (Arso).

Kakšno bo vreme od 19. do 24. oktobra?

V soboto bomo še pod vplivom sekundarnega ciklona v severnem Sredozemlju. Slednji se bo v nedeljo pomaknil proti jugu, nad naše kraje se bo od severovzhoda širilo območje visokega zračnega tlaka. V anticiklonu bomo do četrtka, ko pa bo to območje začelo slabeti.

V soboto bo vreme oblačno z občasnim dežjem najverjetneje predvsem na zahodu Slovenije, od vzhoda se bo delno razjasnilo. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja. V nedeljo se bo postopno jasnilo. Od prihodnjega ponedeljka do četrtka kaže na dokaj sončno in suho vreme. Temperature bodo letnemu času primerne.

Kako vam je všeč N1? Kaj bi izboljšali?

Dragi bralci in bralke, pomagajte nam izboljšati N1. Kaj pogrešate, kaj vam je všeč, česa ne marate? Pripravili smo kratko anketo o zadovoljstvu bralcev, reševanje traja približno pet minut, anketa pa je anonimna. Povezava do ankete: https://n1slovenija.1ka.si/raziskava-branosti

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!