Stanovanjski sklad bo ponovil razpis za javna stanovanja na Jesenicah

Slovenija 05. Jun 202410:07 0 komentarjev
Jesenice
Foto: Srdjan Zivulovic/Bobo

Stanovanjski sklad bo ponovil razpis za projektiranje javnih stanovanj na Jesenicah. Z novim razpisom želijo doseči večjo ekonomičnost gradnje in čim več ustreznih ponudb.

Stanovanjski sklad RS bo v tem mesecu ponovno objavil javni razpis za projektiranje in gradnjo večstanovanjskih objektov Partizan na Jesenicah, v katerih je predvidenih 46 javnih najemnih stanovanj.

“Sklad se je pri pripravi ponovnega razpisa osredotočil na možne optimizacije in racionalizacije projekta s ciljem doseči čim boljšo učinkovitost in ekonomičnost gradnje ter željo po pridobitvi čim več ustreznih ponudb,” so navedli v sporočilu.

Racionalizacija med drugim zajema zagotavljanje nižjega energijskega razreda A2 ter optimizacije na ravni strojnih inštalacij in pri zunanji ureditvi, so sporočili in napovedali, da bo razpisna dokumentacija na portalu javnih naročil objavljena predvidoma junija.

Sklad pripravlja tudi razpisa za projektiranje in gradnjo večstanovanjskih objektov v Lendavi ter gradnjo večstanovanjskih blokov v Lukovici, ki bosta objavljena do konca leta. Tudi pri teh projektih se sklad ravna po načelih čim boljše učinkovitosti in ekonomičnosti gradnje, so sporočili.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!