Ste si v teh dneh zaželeli klimo? Ta vročinski val boste morali zdržati brez nje

Slovenija 10. Jul 202414:16 0 komentarjev
KLIMATSKA NAPRAVA
Foto: PROFIMEDIA

Vroči in soparni dnevi so marsikoga napeljali na misel, da bi bivalne prostore opremil s klimatsko napravo. Čeprav bo tokratni vročinski val dolgotrajnejši, se bodo morali vsi, ki so na klimatsko napravo pomislili šele zdaj, še nekaj časa zadovoljiti z drugimi vrstami ohladitve.

Slovenijo je te dni zajel vročinski val, ki naj bi bil po napovedih vremenoslovcev dolgotrajnejši. In kot je v človeški navadi, so si mnogi šele ob prvih vročih in soparnih dneh zaželeli klimatiziranih prostorov.

“O nakupu ali servisu klimatske naprave se razmišlja spomladi, ne poleti,” so poizvedovanja, ki smo jih naredili pri slovenskih ponudnikih hladnega zraka, komentirali v enem od podjetij.

Tako za servis klimatske naprave kot montažo nove boste v tem obdobju namreč povsod po Sloveniji čakali dlje časa.

Za servis okoli enega tedna, za montažo tudi do enega meseca

Praktično vsi slovenski ponudniki klimatskih naprav in servisov so trenutno polno zasedeni. “Na terenu sem od jutra do večera in vam res težko karkoli obljubim,” se je na našo prošnjo po pregledu klimatske naprave odzval eden od serviserjev. Med vsemi poizvedbami so nam tako v le enem primeru odgovorili, da bi servis klimatske naprave lahko opravili v dnevu ali dveh, pri večini pa čakalna doba trenutno znaša vsaj sedem do deset dni.

Še nekoliko dlje je treba čakati na montažo nove naprave. Po besedah ponudnikov imajo te v skladiščih praviloma na zalogi ali pa so dobavljive v dnevu oziroma dveh, vendar je treba za montažo čakati od enega tedna pa do enega meseca.

Cene rednega servisa klimatske naprave se gibljejo pri 60 evrih, nova klimatska naprava srednjega cenovnega razreda pa vas bo stala slabih tisoč evrov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!