Stevardesa razkrila, česa pred vzletom ne bi smeli narediti

Potovanja 15. Maj 202410:10 1 komentar
spati na letalu
Foto: PROFIMEDIA

Potovanje je lahko utrujajoče, še posebej ob dolgih poletih. Čeprav bi si morda želeli zatisniti oči, ko čakate na vkrcanje potnikov in vzlet letala, pa stevardese opozarjajo, da je to lahko precej tvegano.

Spanje pred poletom se zdi morda kot dobra ideja, a stevardesa je razkrila, da lahko povzroči več težav, kot si morda mislite.

“Razumem, kako naporno je potovanje in kako privlačno je, da se udobno namestimo na letalu in takoj zaspimo. A poleg tega, da spanje pred letom ni dobro za ušesa, je pomembno, da ostanete popolnoma ozaveščeni in pozorni na morebitne izredne razmere ali evakuacijo. Vzlet je ena najpomembnejših faz poleta,” je poudarila stevardesa Ale Pedroza.

“Poleg tega je pomembno, da ne pretiravate z alkoholom. Alkohol uživajte odgovorno. Če pa se odločite piti svojega, tega ne moremo ustrezno nadzorovati,” je povedala in dodala še en nasvet.

“INe hodite bosi po letalu. Če se že odločite sezuti čevlje na sedežu, je to ena stvar, a na stranišče je bolje, da greste obuti. Nikoli ne veste, na kaj lahko stopite, poleg tega pa tla niso vedno popolnoma čista,” je zaključila.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje