Stranka DeSUS izvolila novega predsednika

Slovenija 15. Jun 202415:47 3 komentarji
DeSUS
Foto: BOBO

Na kongresu Desusa so za novega predsednika izvolili profesorja na ljubljanski ekonomski fakulteti Vlada Dimovskega. Ta je dejal, da je glavni cilj vstop stranke v parlament.

Zunajparlamentarna stranka DeSUS je na današnjem kongresu za novega predsednika izvolila profesorja na ljubljanski ekonomski fakulteti Vlada Dimovskega. Ta je dejal, da je glavni cilj vstop stranke v parlament.

Kot smo poročali na N1, je bilo že pred kongresom jasno, da se zmaga obeta Dimovskemu.

vlado dimovski
Foto: Borut Živulović/BOBO

Dimovski je prejel 86 glasov podpore, njegov protikandidat Vincenc Gajser iz podravskega odbora pa osem. Danes so na kongresu opravili še volitve za člane častnega razsodišča in za člane nadzornega odbora stranke.

Dimovski, ki je bil minister za delo iz vrst SD v zadnji vladi Janeza Drnovška in v vladi Antona Ropa, je na čelu stranke nasledil Antona Riflja. “Imenovanje je zaupanje in odgovornost,” je Dimovski dejal po izvolitvi in dodal: “Nastopil je nov cikel, v katerem moramo delovati enotno in spravljivo.”

Dimovski je iz SD izstopil leta 2009, v DeSUS pa je vstopil marca.

“DeSUS je speča Trnuljčica, ki ima bazo, organizacijo, teren, marsikaj pa mu manjka. Treba je začeti novo obdobje, okrepiti medgeneracijsko povezovanje, zanimati nas mora celotna družba,” je ob kandidaturi povedal za N1.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje