Na primorski avtocesti nastal večkilometrski zastoj

Slovenija 31. Maj 202408:15 > 15:17 3 komentarji
Foto: DARS

Slovenijo so zajele padavine, ki bodo vztrajale ves dan. Tudi zaradi slabih vremenskih razmer in zaradi praznikov v nekaterih državah je na cestah povečan promet.

Na slovenskih cestah je zaradi praznikov v nekaterih državah tudi danes povečan promet. Razmere slabša tudi vreme, saj so za ves dan napovedane obilnejše plohe in nevihte, zaradi česar je Arso izdal oranžno vremensko opozorilo.

Zastoji so na primorski avtocesti proti Ljubljani med razcepom Nanos in Ljubljano. Zastoji so na posameznih odsekih, pot se podaljša za približno eno uro. Tudi na odseku primorske avtoceste med Ljubljano in Vrhniko proti Kopru nastajajo zastoji, prav tako je na primorski hitri cesti med Koper centrom in Bertoki proti Ljubljani.

Gneča je tudi na gorenjski avtocesti od Ljubljane proti Vodicam na posameznih odsekih, zaradi varnosti občasno zapirajo predor Šentvid proti Kranju. Pred predorom Karavanke v smeri proti Avstriji je nastala trikilometrska kolona.

Zastoji nastajajo tudi v okolici Ljubljane. Tako so zastoji na zahodni, južni in severni ljubljanski obvoznici. Na vzhodni obvoznici pa so zastoji od Zadobrove proti Zaloški. Prav tako so zastoji na štajerski avtocesti od Zadobrove proti Šentjakobu.

Prometnoinformacijski center poroča tudi o zastojih na cestah Razdrto–Postojna, Šmarje–Koper, Seča–Strunjan in Slovenj Gradec–Mislinja v obe smeri.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje