Tadej Golob: “Kaj bo naslednje? Zakaj se umivam?”

Koronavirus 17. Avg 202112:02 > 07. Sep 2021 23:36 3 komentarji
Tadej Golob
Srdjan Živulović/BOBO

Pandemija je, tako ali drugače, spremenila življenje vsakega od nas. Kako bodo videti naslednji tedni, meseci in leta, naše zdravje, zdravje naših bližnjih, zdravje skupnosti ... je zdaj odvisno tudi od vsakega med nami. Imamo cepivo, ki je rešitev. Na N1 objavljamo serijo zapisov uglednih in znanih osebnosti, ki so se že cepile. Danes o tem, zakaj se je cepil, piše pisatelj Tadej Golob.

“Najprej, sploh ne vem, zakaj bi moral to pojasnjevati, utemeljevati in razlagati. Kaj bo naslednje? Zakaj se umivam? Zakaj uporabljam jedilni pribor? Zakaj ne zlijem vsebine nočne posode skozi okno na ulico?

Pa, dajmo vendarle. V preteklosti sem se cepil že večkrat, in sicer proti črnim kozam (v otroštvu), rumeni mrzlici, ko sem potoval v Peru, proti meningitisu, zaradi katerega sem bil v otroštvu dvakrat v bolnišnici, hepatitisu B, ker je zaradi njega umrla moja tašča, proti gripi, ko sem na vrhuncu epidemije prišel iz bolnišnice in še ni bilo cepiva proti covidu-19, in takoj ko je bilo mogoče, tudi proti covidu-19. Razmišljal sem celo, da bi šel s kolegoma, doktorjema mikrobiologije in biologije, po cepivo v Srbijo, pa se mi ni dalo.

ZAKAJ SO SE CEPILI?

Cepil sem se, da ne bi v trenutku, ko bi lovil sapo na respiratorju, pomislil, da bi se lahko razpletlo tudi drugače, da ta netopirski virus enkrat za vselej odstranimo iz naših življenj, da me ne bi nikoli več zaprli v občinske meje in da bi lahko šel na kavo še kam drugam kot na bencinsko.

Dopuščam pa seveda možnost, da mi je Bill Gates tisti čip vgradil v glavo že kdaj prej …”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje