Tire po nesreči vlaka v Postojni delno sanirali, nadomestni avtobusi ostajajo

Slovenija 17. Avg 202415:50 0 komentarjev
prevrnjen vagon z dizlom
Foto: Slovenske železnice

Potem ko se je v petek v Postojni iztiril predzadnji vagon tovornega vlaka, v katerem je bilo dizelsko gorivo, so danes iz Slovenskih železnic sporočili, da so cisterno uspešno odstranili. Prav tako so že delno sanirali železniške tire, kar pomeni, da je ponovno vzpostavljen promet po levem tiru na relaciji Rakek – Postojna – Prestranek. Za določene relacije oziroma vlake pa medtem še vedno vozijo nadomestni avtobusi. Tako bo vsaj do nedelje.

Iz Slovenskih železnic so sporočili dobro novico, da so danes zjutraj iz prevrnjene cisterne uspešno prečrpali nafto, jo dvignili in umaknili.

Železniške tire so okoli 14. ure delno sanirali, kar pomeni, da je ponovno vzpostavljen promet po levem tiru na relaciji Rakek – Postojna – Prestranek. “Zaradi enotirnega prometa bo še vedno prihajalo do ovir v prometu,” obveščajo potnike. Desni tir naj bi sicer odprli še danes.

To pomeni, da bodo nadomestni avtobusni prevozi za določene vlake vozili vsaj do nedelje, 18. avgusta. Točne vozne rede in relacije lahko preverite na spletnih straneh sz.si in potniski.sz.si.

Kot smo poročali, se je v petek okoli 16. ure iztiril predzadnji vagon tovornega vlaka, v katerem je bilo dizelsko gorivo. Železniška proga je bila zato na relaciji od Postojne v obe smeri zaprta. Trenutna ocena škode je okoli 600.000 evrov, v izrednem dogodku pa ni bil nihče poškodovan.

Na kraju dogodka so posredovali gasilci, policisti pa so kraj zavarovali. Kriminalisti so opravili ogled in zbrali obvestila glede dogodka. Policija je približno dve uri po železniški nesreči prebivalcem svetovala, “naj se ne približujejo kraju, saj bi s tem lahko ogrozili lastno varnost”.

Kraj nesreče si je ogledal tudi direktor SŽ – Infrastruktura Matjaž Kranjc. Po njegovih besedah vzrok nesreče še ni znan, preiskava pa poteka. “Pripravljamo tudi vse ukrepe za odpravo posledic,” je dejal.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!