Tonin odgovarja Janši: Srečno še en mandat v opoziciji, pazi na stranko

Slovenija 20. Okt 202417:18 8 komentarjev
Matej Tonin
Foto: Borut Živulovič/F.A.Bobo

Potem ko se je prvak SDS Janez Janša ostro odzval na besede predsednika NSi Mateja Tonina, ki jih je ta izrekel na sobotnem volilnem kongresu stranke, mu je Tonin odgovoril v podobnem slogu. "Hvala, da si jasno povedal, da gre stranka SDS v dokončno samoizolacijo. Srečno še en mandat v opoziciji," je zapisal. Ob tem se je obregnil ob izstope treh poslancev in dolgoletnih članov SDS iz stranke, prvaku največje opozicijske stranke pa navrgel, da je "nepovratno zamočil leta 2012".

Predsednik Nove Slovenije Matej Tonin je na omrežju X odgovoril na oster današnji zapis predsednika SDS Janeza Janše. “Hvala, da si jasno povedal, da gre stranka SDS v dokončno samoizolacijo. Srečno še en mandat v opoziciji,” je začel svoj odgovor prvaku SDS in nadaljeval, da bo NSi delala za desnosredinsko vlado, ki bo manj tvitala in bolj pomirjala.

Tonin je te besede že uporabil v govoru na sobotnem kongresu njegove stranke. “Če se bomo znali osredotočiti na bistvo in ne bomo malenkostni, lahko iz teh razdrobljenih sil na desni oblikujemo močno politično silo, ki bo skupaj s SDS v prihodnjih letih lahko oblikovala novo vlado in ta vlada bo končno imela priložnost, da bo odpravila vse neumnosti, ki jih je napravila Golobova vlada,” je takrat dejal predsednik NSi.

Janša Toninu: “Sorry, zamočili ste. Bojim se, da nepovratno”

Janša je v današnji objavi Toninu zapisal, da “dela račune brez krčmarjev”, ob tem pa kritiziral delovanje Nove Slovenije, ki da je Robertu Golobu “dve leti držala štango in omogočila, da še vedno dela škodo ljudem in državi”. Kaj še je zapisal Janša, preberite v članku: Janša ostro nad NSi in Tonina: “Sorry, zamočili ste. Bojim se, da nepovratno”

tviter prepir janše in tonina
Foto: @MatejTonin/X/zajem zaslona

Tonin Janši: Z Golobom v zadnjem obdobju dobro sodelujeta

Predsednik manjše opozicijske stranke je vrnil očitek o sodelovanju s premierjem. “Z Golobom v zadnjem obdobju dobro sodelujeta. Od tu najbrž izhaja tvoja skrb zaradi naše ostrine do Golobove vlade,” je zapisal Tonin, ki se je obregnil tudi ob odhode poslancev in dolgoletnih članov stranke SDS Anžeta Logarja, Eve Irgl in Dejana Kaloha. “Pazi na stranko. Zapustili so jo kar trije poslanci v zadnjem mesecu,” je pripisal.

“Žal si nepovratno zamočil 2012”

Ob tem se je še vrnil v preteklost in spomnil na vlado, ki jo je Janša vodil med letoma 2012 in 2013. V njej so bile poleg SDS in NSi še SLS, DeSUS in Državljanska lista. “Žal si nepovratno zamočil 2012. Izgubili smo vlado in še liberalno stranko, ki je bila pripravljena sodelovati z nami. Slovenja je plačala visoko ceno. Morda nepovratno,” je svoj odgovor zaključil Tonin.

Kako vam je všeč N1? Kaj bi izboljšali?

Dragi bralci in bralke, pomagajte nam izboljšati N1. Kaj pogrešate, kaj vam je všeč, česa ne marate? Pripravili smo kratko anketo o zadovoljstvu bralcev, reševanje traja približno pet minut, anketa pa je anonimna. Povezava do ankete: https://n1slovenija.1ka.si/raziskava-branosti

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje