Tonin: Volilci so sporočili, da si želijo drugačno Evropo in drugačno Slovenijo

Slovenija 10. Jun 202401:19 6 komentarjev
Matej Tonin
Matej Tonin (Foto: Igor Kupljenik /BOBO)

Po delnih neuradnih izidih evropskih volitev se stranki NSi obeta en poslanski mandat s 7,66 odstotka glasov. Predsednik stranke in nosilec liste NSi Matej Tonin je dejal, da so slovenski volilci s tem jasno sporočili, da si želijo drugačno Evropo in drugačno Slovenijo.

Delni neuradni izidi evropskih volitev stranki NSi kažejo en poslanski mandat s 7,66 odstotka glasov.

Nosilec liste in predsednik NSi Matej Tonin je v odzivu dejal, da so slovenski volilci s tem jasno sporočili, da si želijo drugačno Evropo in drugačno Slovenijo.

Pojasnil je še, da mu je glede na trenutne napovedi, da bo osvojil sedež v Evropskem parlamentu, odleglo. Hkrati upa, da bodo končni rezultati ostali enaki. Zagotovo bo NSi delala, da se EU okrepi in da se spremeni na področjih, kjer ji je v preteklosti spodletelo,” je dejal Tonin.

Zahvalil se je tudi preostalim kandidatom na listi, ki so po njegovih navedbah pomembno prispevali k rezultatu, ki ga bo stranka dosegla. “Vidi se, da smo ravnali pravilno, ker smo sestavili takšno močno listo, ker je prav vsak kandidat doprinesel svoj kamenček v mozaik tega našega uspeha in brez samo enega bi lahko bila danes današnja volilna noč popolnoma drugačna,” je prepričan.

Na novinarsko vprašanje je odgovoril, da bo za nasvet z največjim veseljem vprašal tudi sedanjo evropsko poslanko iz stranke Ljudmilo Novak.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje