Tovornjak trčil v pokvarjeno osebno vozilo, voznika odbilo preko ograje

Črna kronika 20. Jul 202419:53 0 komentarjev
NESREČA, POLICIJA, REŠILEC
Fotografija je simbolična (Foto: BOBO)

Policisti so v petek zvečer obravnavali hudo prometno nesrečo na avtocesti pri Selah pri Karteljevem, do katere je prišlo, potem ko je 64-letni voznik zaradi okvare avtomobil ustavil na pasu za počasna vozila, 38-letni voznik tovornega vozila pa je trčil vanj in ga več metrov potiskal ob varnostni ograji. Ob tem je 64-letnika odbilo preko ograje.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave (PU) Novo mesto, je do nesreče na dolenjski avtocesti v smeri proti Obrežu prišlo v petek nekaj pred 18. uro. Policisti so ugotovili, da je 64-letni voznik osebnega avtomobila znamke BMW avstrijskih registrskih oznak, sicer državljan BiH, zaradi okvare avtomobil ustavil na pasu za počasna vozila. Na vozilu so bile prižgane varnostne utripalke, ovira je bila označena z varnostnim trikotnikom, voznik pa je bil pred vozilom.

V isti smeri je pripeljal 38-letni voznik tovornega vozila s priklopnikom bosanskih registrskih oznak, ki je brez zaviranja trčil v zadnji del avtomobila in ga več metrov potiskal pred seboj ob varnostni ograji. Ob trku je 64-letnika odbilo preko ograje, kjer je hudo poškodovan obležal. Reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

O nesreči sta bili obveščeni preiskovalna sodnica in okrožna državna tožilka. Policisti vse okoliščine nesreče še preiskujejo. Zoper 38-letnega voznika bodo na Okrožno državno tožilstvo Novo mesto podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.

Kot so ob tem izpostavili na PU Novo mesto, je treba v primeru prometne nesreče na avtocesti kraj prometne nesreče označiti oziroma zavarovati, pri tem pa ravnati izjemno previdno. “Prižgemo varnostne utripalke in postavimo varnostni trikotnik.

Voznik in potniki naj si nadenejo odsevne brezrokavnike, ves čas naj bodo pozorni na lastno varnost in se čim prej umaknejo za varnostno ograjo. O nesreči naj takoj obvestijo policiste na interventno številko 113 in počakajo na prihod interventnih služb,” so pozvali.

Zaradi čedalje gostejšega prometa na avtocestah in hitrih cestah se po njihovih navedbah povečujejo možnosti za nastanek prometnih nesreč, ki povzročajo zastoje v prometu, poškodbe ljudi in infrastrukture ter smrtne žrtve.

“Posledice nesreč so lahko še hujše, če intervencijska vozila ne morejo dostopati do lokacij nesreče. Pravilno razvrščanje ob zastoju na avtocesti je ključnega pomena, saj lahko reši življenje,” so opozorili in dodali: “S pravilno razvrstitvijo vozil omogočimo reševalnim vozilom hitrejši dostop do ponesrečencev in s tem povečamo možnost njihovega preživetja tudi do 40 odstotkov.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!