Trenutek, ko je streslo Hrvaško: “Kot bi mimo hiše drvel vlačilec”

Slovenija 13. Avg 202411:41 0 komentarjev
Potres na Hrvaškem
Foto: Posnetek zaslona/YOUTUBE/Podravski.hr

Zjutraj je močneje streslo naše južne sosede. Ljudje, ki živijo blizu epicentra, poročajo, da se je ob potresu vse treslo in zibalo. "Bilo je, kot bi padla bomba," je komentiral eden od domačinov. Medtem je nadzorna kamera na severu Hrvaške ujela trenutek, ko so se stresla tla.

Okoli 8.43 so seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic izmerili potres magnitude 4 v bližini Varaždina na Hrvaškem.

Epicenter potresa je bil 10 kilometrov zahodno od Koprivnice in 69 kilometrov severovzhodno od Zagreba. Žarišče je bilo na globini 10 kilometrov. Potres so čutili na širšem območju severnega dela Hrvaške, je poročal N1 Zagreb.

Ljudje, ki živijo blizu epicentra, poročajo, da se je ob potresu vse treslo in zibalo. “Bilo je, kot bi padla bomba,” je komentiral eden od domačinov. Spet drugi je dodal, da se je čutilo, kot če bi mimo hiše drvel velik vlačilec, poroča Jutarnji.hr.

Portal Podravski.hr je medtem objavil posnetek blizu epicentra, ki ga je ujela nadzorna kamera. Prikazuje trenutek, ko so se zatresla tla.

Potres smo čutili tudi v Sloveniji. Po prvih podatkih urada za seizmologijo na Agenciji za RS okolje so potres čutili predvsem prebivalci severovzhodne Slovenije. Ob tem ocenjujejo, da intenziteta (učinki) potresa v Sloveniji ni presegla IV. stopnje po evropski potresni lestvici (EMS-98).

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!