Trije radiologi bodo v omejenem obsegu še naprej delali v celjski bolnišnici

Slovenija 30. Sep 202415:12 0 komentarjev
Bolnišnica Celje
Foto: N1

Trije specialisti radiologije, ki so v celjski bolnišnici konec julija dali odpoved, bodo v omejenem obsegu še vedno delali v bolnišnici. Eden od njih je odpoved preklical, preostala dva se bosta v delo bolnišnice pogodbeno vključevala enkrat tedensko. Če v bolnišnici ne bodo mogli zagotavljati oskrbe urgentnih radioloških bolnikov, jih bodo prepeljali v enega od univerzitetnih kliničnih centrov.

Eden od radiologov, ki so poleti dali odpoved, je odpoved preklical in bo v bolnišnici ostal zaposlen za 40 odstotkov. Z dvema specialistoma pa načrtujejo sklenitev pogodb civilnega prava, v delo bolnišnice se bosta vključevala enkrat tedensko.

V primeru nezmožnosti zagotavljanja pokritosti vseh delovišč v celjski bolnišnici pa bodo urgentne paciente prepeljali v Univerzitetni klinični center (UKC) Maribor oziroma UKC Ljubljana. O tem so klinična centra in ministrstvo za zdravje že obvestili, so za STA sporočili iz Splošne bolnišnice (SB) Celje.

“V SB Celje smo za sodelovanje zaprosili tudi zunanje sodelavce, med drugim tudi koncesionarje in ostale izvajalce, ki delujejo v okviru mreže javne zdravstvene službe,” so poudarili in dodali, da odgovore še čakajo. Ob tem so dodali, da se bodo še naprej trudili, da obravnava pacientov poteka nemoteno, kakovostno in varno.

V celjski bolnišnici so poleti trije radiologi dali odpoved. Vodstvo bolnišnice je takrat opozorilo, da bo v primeru odhoda vseh treh specialistov izjemno oteženo vzdrževanje neprekinjenega zdravstvenega varstva. Odpovedi dveh radiologov v veljavo stopata v torek, eden pa jo je, kot omenjeno, preklical.

Predstavniki ministrstva za zdravje in vodstev bolnišnic so konec avgusta na sestanku razpravljali tudi o problematiki odhodov radiologov iz javnih zavodov. Po besedah ministrice Valentine Prevolnik Rupel se na ministrstvu strinjajo s predlogi združenja zdravstvenih zavodov, doreči pa bodo morali časovnico in način njihove vpeljave. Eden od predlogov združenja je, da bi se morali v neprekinjeno zdravstveno varstvo vključevati vsi zdravniki specialisti, ki delajo v javni zdravstveni mreži, torej tudi koncesionarji.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!