Trku v ograjo na dolenjski avtocesti sledili še dve nesreči

Slovenija 20. Okt 202415:58 0 komentarjev
Prometna nesreča na štajerski avtocesti
Fotografija je simbolična (Foto: Aljaž Uršej/N1)

V petek ponoči je na dolenjski avtocesti na enem odseku trčilo več vozil. Po prvi nesreči zaradi neprilagojene hitrosti je avtomobil obstal na obeh prehitevalnih pasovih, vanj pa sta trčila še dva druga avtomobila.

Na dolenjski avtocesti se je v petek med obema predoroma v smeri Grosuplja okoli polnoči zgodila prometna nesreča. Kot so sporočili s Policijske uprave Ljubljana, je voznica avtomobila peljala v smeri Grosuplja, ko je zaradi neprilagojene hitrosti trčila v ograjo in z vozilom obstala na obeh prehitevalnih pasovih.

Kmalu za tem je v zataknjen avtomobil trčilo drugo vozilo, ki je bilo prav tako namenjeno proti Grosuplju, še dva voznika pa sta povozila razbite dele avtomobila, ki so bili raztreseni po vozišču.

Nesreča pa se je na istem odseku zgodila tudi v obratni smeri, proti Ljubljani. Kot so sporočili s PU Ljubljana, se je voznica avtomobila hotela izogniti prej omenjenemu avtomobilu, ki je obtičal in oviral promet, in je med umikanjem trčila v avtobus, ki je vozil ob njej. Avtomobil je ob trku v avtobus odbilo v vozilo povzročiteljice prve nesreče in nato še v ograjo na nasprotni strani.

Po informacijah policije so se v nesreči lažje poškodovale štiri osebe, zoper povzročiteljico pa bo uveden prekrškovni postopek.

Kako vam je všeč N1? Kaj bi izboljšali?

Dragi bralci in bralke, pomagajte nam izboljšati N1. Kaj pogrešate, kaj vam je všeč, česa ne marate? Pripravili smo kratko anketo o zadovoljstvu bralcev, reševanje traja približno pet minut, anketa pa je anonimna. Povezava do ankete: https://n1slovenija.1ka.si/raziskava-branosti

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!