Tržni inšpektorat: Previdno, če sodelujete s podjetjem iz Maribora

Slovenija 06. Avg 202414:26 2 komentarja
Gradbeni delavci
Foto: PROFIMEDIA

Tržni inšpektorat potrošnikom svetuje previdnost, če sodelujejo z družbo Map consulting gradbeništvo iz Maribora. Kot so zapisali, podjetje po prejemu avansa ne izvede dobave blaga in izdelave fasade ali adaptacije stanovanja, prav tako ne vrne prejetih plačil po odstopu od pogodbe zaradi neizpolnitve obveznosti. To so ugotovili inšpektorji na podlagi več prijav potrošnikov.

“Potrošnikom svetujemo previdnost pri odločitvi za nakup blaga pri družbi Map consulting gradbeništvo iz Maribora, saj obstaja velika verjetnost, da potrošniki blaga in storitve po plačilu avansa ne bodo prejeli, prav tako bi lahko bilo oteženo tudi vračilo plačanega avansa,” so sporočili iz Tržnega inšpektorata RS.

Ker je inšpektorat v inšpekcijskih nadzorih ugotovil, da podjetje ne upošteva zakonskih obveznosti, so izdali več upravnih odločb, s katerimi so družbi naložili izpolnitev zakonskih obveznosti. V nekaterih primerih so uvedli tudi izvršilne postopke zaradi prisilne izpolnitve obveznosti iz izdanih upravnih odločb.

Zakon o varstvu potrošnikov določa, da podjetje svojo obveznost iz pogodbe izpolni brez odlašanja, vendar najpozneje v 30 dneh po sklenitvi pogodbe, razen če sta se stranki dogovorili drugače. Če podjetje ne izpolni svoje obveznosti v dogovorjenem roku, mu potrošnik določi primeren dodatni rok za izpolnitev pogodbe. Če podjetje še vedno ne izpolni svojih obveznosti, lahko potrošnik odstopi od pogodbe.

Zakon določa tudi primere, v katerih lahko potrošnik odstopi od pogodbe, ne da bi podjetju pustil dodaten rok za izpolnitev svojih obveznosti. Če potrošnik odstopi od pogodbe, mu mora podjetje brez odlašanja vrniti vsa opravljena plačila.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje