Tudi zadnji počitniški vikend v znamenju zastojev: kje je najhuje?

Slovenija 31. Avg 202412:13 > 19:11 2 komentarja
Zastoji
Uroš Kokol/N1

Poletne počitnice se s ponedeljkom končujejo, zato se mnogi vračajo z dopustov, spet drugi pa bi radi užili še enega zadnjih prostih vikendov. Kakšne so razmere na cesti in kje nastajajo zastoji?

Tudi danes so slovenske ceste polne pločevine. Zaradi okvare vozila je zaprt vozni pas na pomurski avtocesti med priključkoma Murska Sobota in Vučja vas proti Mariboru.

Zaradi prometne nesreče je bil čez dan promet oviran med Kozarjami in Brezovico proti Kopru. Posledice nesreče so zdaj odstranili, še vedno pa na tem odseku nastajajo zastoji. Ti so sicer že večji del dneva na zahodni in južni ljubljanski obvoznici proti Primorski. Zastoji so tudi med Logatcem in Vrhniko proti Ljubljani.

Najdaljši zastoji se vijejo na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke. Tam je kolona vozil dolga štiri kilometre. Predor v smeri proti Sloveniji občasno zapirajo. Izvoz Jesenice vzhod/Lipce je odprt samo za lokalni promet. Zaprt je tudi uvoz Hrušica proti Avstriji. Tistim, ki potujejo proti Kranjski Gori, na prometnoinformacijskem centru priporočajo izvoz Lesce.

Zastoji so tudi pred mejnim prehodom Šentilj proti Avstriji (3,5 kilometra), občasno je zastoj tudi na regionalni cesti Šentilj-stari prehod Šentilj.

Zapore cest v prihodnjih dneh

Cesta Ilirska Bistrica-Knežak-Pivka bo med Šembijami in Gabrjem zaprta danes do 21. ure ter v nedeljo, 1. septembra, med 6. in 24. uro.

V ponedeljek, 2. septembra, med 14.30 in 20.30, bo promet skozi predor Karavanke potekal izmenično enosmerno s čakanjem pred predorom.

Cesta Ljubljana-Ig bo od nedelje, 1. septembra od 6. ure, do ponedeljka, 2. septembra do 4. ure, zaprta v križišču Ižanske ceste, Peruzzijeve ulice in Črne vasi zaradi asfaltiranja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje