Učiteljica po ‘akciji’ dijakov: Morala sem se usesti, da sem prišla k sebi

Slovenija 22. Maj 202412:06 1 komentar
Prekmurski učenci
Foto: Simona Musič

Potem ko so se prekmurski dijaki zaključnega letnika Ekonomske šole Murska Sobota – smer trgovec na poseben način poslovili od razredničarke, je za N1 spregovorila tudi učiteljica Simona Musič. "Najprej sem se prijela za glavo in se usedla na betonsko klopco ob šoli, da sem prišla k sebi. Potem pa sem šla do njih, jih fotografirala in se smejala z njimi," je dejala. Dodala je, da so njeni dijaki simpatični, odprti in življenjski ter da so se zelo dobro razumeli, zato obžaluje njihov odhod.

Kot smo pisali v torek, se je razred zaključnega letnika Ekonomske šole v Murski Soboti – smer trgovec na poseben način poslovil od razredničarke Simone Musič. Za konec šolskega leta so ji namreč dijaki nekaj “ušpičili”, da bi se ji vtisnili v spomin. V posebni akciji so njeno vozilo okrasili z rožnatimi samolepilnimi listki in belimi trakovi ter baloni.

Kot je za N1 pojasnila Musič, so imele vse štiri razredničarke zaključnih letnikov letos okrašeno svoje prevozno sredstvo. Poleg Musičevega avta so bili polepljeni še dve vozili in kolo. “Moja mazda je bila najlepša na parkirišču,” je hudomušno dodala Musič.

Skupaj s kolegico sta vozilo čistili približno pol ure, nabralo se je za veliko vrečko smeti. “Dijaki niso imeli časa pomagati, ker so imeli obveznosti v parku,” je pojasnila učiteljica in dodala, da ni bilo močnega sonca oziroma dežja, zato na avtu ni bilo nobene škode ali sledi lepila.

Ekonomska šola Murska Sobota Ekonomska šola Murska Sobota
Foto: Ekonomska šola Murska Sobota
Prekmurski učenci Prekmurski učenci
Foto: Simona Musič
Prekmurski učenci Prekmurski učenci
Foto: Simona Musič
Prekmurski učenci Prekmurski učenci
Foto: Simona Musič

Musič je bila nad akcijo dijakov presenečena. “Seveda nisem pričakovala tega, mi je pa postalo jasno, ko po jutranjem ‘füčkanju’ (žvižganju, op. p.) po šoli in uradnem fotografiranju v šolski telovadnici ni bilo nikjer več nobenega. Ko sem se napotila ven, sem jih dobila na delu. Najprej sem se prijela za glavo in usedla na betonsko klopco ob šoli, da sem ‘prišla k sebi’. Potem pa sem šla do njih, jih fotografirala in se smejala z njimi,” je za N1 pojasnila.

Dijaki, ki jih ob zaključku srednješolske poti čakajo novi življenjski podvigi, so po besedah razredničarke Musič simpatični, odprti in življenjski. “Zelo dobro smo se razumeli,” je poudarila in za konec še dodala, da obžaluje njihov odhod.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje