UKC Maribor opozarja na goljufijo: če prejmete tak klic, obvestite policijo

Slovenija 13. Sep 202415:32 0 komentarjev
ukc maribor
Foto:Žiga Živulović jr./Bobo

Iz UKC Maribor opozarjajo na poskus goljufije v njihovem imenu. Več ljudi je v zadnjih dneh klicala ženska in jim v imenu kliničnega centra ponujala meritve in preiskave žil na domu. Teh v UKC Maribor ne izvajajo, zato ljudem, ki prejmejo takšen klic, svetujejo, naj o tem obvestijo policijo.

V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Maribor so v zadnjih dneh prejeli več klicev bolnikov, ki so spraševali, ali UKC res izvaja preiskave žil na domu.

Mnogi so namreč prejeli klic ženske, ki se je predstavila kot zaposlena v UKC Maribor in klicanim ponujala fizioterapevta Aljaža, ki naj bi na domu bolnikov opravil meritve in preiskave žil. Ženska jim je obljubila tudi izvide opravljenih preiskav.

V mariborskem kliničnem centru poudarjajo, da njihov Oddelek za vaskularno in endovaskularno kirurgijo ne izvaja tovrstnih storitev, preiskav in meritev, prav tako na oddelku ni zaposlen fizioterapevt po imenu Aljaž, zaposleni oddelka pa da ne opravljajo obiskov na domu.

V primeru tovrstnih goljufij naj ljudje o tem obvestijo najbližjo policijsko postajo ter se tako izognejo zavajanju in morebitni osebni in materialni škodi. Ljudi, ki se predstavljajo kot zaposleni UKC Maribor, naj ne spuščajo v svoje domove, so še sporočili iz kliničnega centra.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!