Union: 160 let zgodovine in 10 let Pivnice Union

Oglas 15. Okt 202411:21 1 komentar
Foto: promocijsko gradivo

Letos Ljubljana slavi posebno dvojno obletnico, ki privablja pozornost tako pivoljubov kot ljubiteljev lokalne dediščine. Pivovarna Union, ena najstarejših slovenskih pivovarn, praznuje že 160 let obstoja, obenem pa tudi 10 let delovanja svoje priljubljene Pivnice Union. V tem prazničnem letu pa se ne ozira le v preteklost, temveč z optimizmom gleda v prihodnost – razkriva namreč načrte za Mestno pivovarno Union, ki bo v okviru Pivnice Union obiskovalcem ponudila vpogled v sodobno pivovarsko ustvarjalnost in tehnološke inovacije.

160 let tradicije in inovacij

Pivovarna Union je začela svojo zgodbo leta 1864, ko so otroci tedanjega politika in gospodarstvenika Johanna KoslerjaJohann mlajši, Josef, Peter in Maria – podedovali družinsko premoženje in se odločili ustanoviti pivovarno. Od tistih prvih korakov je pivovarna spremljala mesto skozi vse njegove zgodovinske prelomnice, od tehnoloških prebojev do spreminjajočih se okusov pivoljubov. A čeprav so se časi in trendi spreminjali, je Union ostal zvest svojemu poslanstvu: ustvarjanje piva vrhunske kakovosti, ki povezuje generacije. Tradicija in inovativnost sta šli vedno z roko v roki, kar omogoča, da še danes varijo pivo, ki odseva preteklost, a je hkrati usmerjeno v prihodnost.

Foto: promocijsko gradivo

Nova vizija: Mestna pivovarna Union

Eden od vrhuncev letošnjega praznovanja je zagotovo najava izgradnje Mestne pivovarne Union. Ta projekt prinaša edinstveno priložnost za obiskovalce, da se poglobijo v pivovarsko umetnost in celoten proces nastajanja piva – od izbire lokalnih sestavin do varjenja in okušanja. Proizvodnja omejenih serij vrhunskih piv bo združena z interaktivnimi vsebinami, ki bodo ljubiteljem piva omogočile spoznavanje pivovarske obrti iz prve roke.

Foto: promocijsko gradivo

Prenovljena Pivnica in novo obdobje

Vstop v drugo desetletje pomeni za Pivnico Union novo obdobje priložnosti. Prenova prinaša svežo energijo in sodoben ambient, kjer se bo tradicija še naprej srečevala z najsodobnejšimi trendi v pivovarstvu. Pivnica ostaja mesto, kjer se druženje ob pivu povezuje z glasbo, umetnostjo in lokalno kulturo.

Obiskovalci se lahko ob postanku v Pivnici Union ustavijo tudi v muzeju Union Experience, ki je doslej gostil že več kot 500.000 obiskovalcev in si pridobil svoje mesto tudi na priljubljeni potovalni aplikaciji.

Pivnica Union bo delovala neprekinjeno, spomladi pa se bodo obiskovalci lahko razveselili tudi obiska Mestne pivovarne Union, ki bo svoje mesto dobila v priljubljeni pivnici.

Foto: promocijsko gradivo

Pogled v prihodnost, ki spoštuje preteklost

Union ostaja trden temelj ljubljanske pivovarske kulture in še naprej dokazuje, da ima slovensko pivo svoje mesto v srcih Ljubljančanov in vseh, ki cenijo pristnost in kakovost. S svojo vizijo in predanostjo k trajnostnemu razvoju Pivovarna Union z optimizmom gleda v prihodnost, v katero se bo podala s starim znanim sloganom: »Najboljše stvari so tri.«

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje