Pred nami najlepši dan tega tedna. Uživajte, saj sledi hiter preobrat

Slovenija 14. Okt 202417:52 > 17:55 0 komentarjev
Ljubljana v jeseni
Foto: PROFIMEDIA

Po turobnem ponedeljku se lahko jutri nadejamo sončnega in prijetno toplega torka, ki bo postregel z najlepšim vremenom v tem tednu. Že v noči na sredo se bo hitro pooblačilo, jesenska sivina bo vztrajala vse do konca tedna, padal bo tudi dež.

Po besedah meteorologa Agencije RS za okolje (Arso) Anžeta Medveda bomo imeli jutri res lep dan. Zjutraj bo sicer po nižinah marsikje megleno, zadrževala se bo nizka oblačnost. Jutranje temperature bodo v alpskih dolinah okoli 3, drugod od 6 do 11, ob morju okoli 14 stopinj Celzija. Čez dan se bo zjasnilo, sončno in prijetno toplo bo. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 23 stopinj Celzija.

Jutrišnji torek tako le izkoristite za uživanje na prostem, kajti že v noči na sredo se bo na hitro spet pooblačilo. Kot je za N1 pojasnil dežurni prognostik Arsa Medved, bo v sredo v večjem delu države oblačno, na Primorskem bo vztrajalo še nekaj jasnine, saj bo pihala šibka burja.

“Vendar se bo tudi na primorskem koncu pozno popoldne in zvečer od zahoda začelo oblačiti,” je poudaril Medved in dodal, da lahko v noči na četrtek po državi pade kakšna kaplja dežja.

Kakšno bo vreme do konca tedna?

Oblačnost se bo nadaljevala tudi v sredini tedna, saj bo nad nami vztrajal vzhodni in malce bolj vlažen ter hladnejši zrak. “To pomeni, da se bodo temperature od srede naprej nekoliko spustile, a bodo še nekje med 15 in 18 stopinj Celzija. Vreme bo v naslednjih dneh zelo jesensko, večinoma bo oblačno. Več padavin pričakujemo na zahodu države, medtem ko bo na vzhodu bolj suho,” je dodal.

Po napovedi meteorologov bosta tako četrtek kot petek oblačna, na zahodu bo občasno deževalo. V petek se bo nato v Sredozemlje odcepilo višinsko jedro hladnega zraka. V severnem Sredozemlju bo po napovedih Arsa nastal sekundarni ciklon, ki bo na vreme pri nas predvidoma vplival do vključno sobote.

Ljubljana v jeseni
Foto: PROFIMEDIA

Čeprav je napoved trenutno še malce negotova, za soboto tako kaže, da se bodo padavine čez dan postopno krepile. V noči na nedeljo bo dež najverjetneje zajel večji del Slovenije. V nedeljo se bo nato postopno jasnilo. Od ponedeljka dalje kaže na spremenljivo, a večinoma suho vreme, vendar je napoved za zdaj še negotova, kažejo napovedi Arsa.

Kot je še za N1 dejal Medved, tudi v naslednjem tednu kakšne izrazite ohladitve še ni na vidiku.

Kako vam je všeč N1? Kaj bi izboljšali?

Dragi bralci in bralke, pomagajte nam izboljšati N1. Kaj pogrešate, kaj vam je všeč, česa ne marate? Pripravili smo kratko anketo o zadovoljstvu bralcev, reševanje traja približno pet minut, anketa pa je anonimna. Povezava do ankete: https://n1slovenija.1ka.si/raziskava-branosti

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!