V botaničnem vrtu zacvetele japonske češnje

Magazin 16. Mar 202312:40 0 komentarjev
Japonske češnje v Botaničnem vrtu
Botanični vrt Univerze v Ljubljani

Leta 1999 je predsednik spodnjega doma japonskega parlamenta Sloveniji podaril sedem vrst japonskih češenj. Češnje, ki simbolizirajo prijateljstvo med državama, so posadili v Botaničnem vrtu Univerze v Ljubljani, od koder te dni poročajo, da ena izmed sort že cveti.

V Botaničnem vrtu Univerze v Ljubljani je v sredo kot prva letos zacvetela vrsta japonskih češenj Prunus campanulata. Iz vrta so sporočili, da je Slovenija v znak prijateljstva od japonskega združenja ljubiteljev cvetočih češenj prejela sedem vrst japonskih češenj.

Predsednik spodnjega doma japonskega parlamenta Soičiro Ito je februarja 1999 predstavniku slovenskega parlamenta, že pokojnemu poslancu Bogomirju Špiletiču, v spodnjem domu japonskega parlamenta podaril sedem vrst japonskih češenj v znak prijateljstva med državama, so sporočili iz botaničnega vrta.

Po navedbah botaničnega vrta je zasaditev japonskih češenj potekala oktobra 2000 ob obisku princese Sajako. Nekaj podarjenih češenj je svoj prostor dobilo v botaničnem vrtu na Ižanski cesti, večji del pa na Večni poti v Biološkem središču pred vhodno stavbo v novi botanični vrt.

Pojasnili so, da skrbijo za rast sedmih vrst in sort japonskih češenj, ki v osnovi izvirajo iz drevesnice Saitami v bližini Tokia.

Japonske češnje v Botaničnem vrtu
Botanični vrt Univerze v Ljubljani

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!