V Elektro Ljubljana imenovali novega predsednika uprave

Elektro Ljubljana
Žiga Živulović jr./BOBO

Elektro Ljubljana je za predsednika uprave družbe imenoval dosedanjega prokurista in direktorja distribucijske enote Kočevje Urbana Likozarja.

Nadzorni svet družbe Elektro Ljubljana je na današnji seji za predsednika uprave družbe imenoval Urbana Likozarja, dosedanjega prokurista in direktorja distribucijske enote Kočevje. Štiriletni mandat bo nastopil v petek, 7. aprila, so sporočili iz Elektra Ljubljana, ki ga od januarja začasno vodi član nadzornega sveta Vekoslav Korošec.

Korošec je začasno vodstvo Elektra Ljubljana prevzel 10. januarja, potem ko so se nadzorniki sporazumno razšli z dotedanjim predsednikom uprave Aleksandrom Zupančičem.

Zupančič je s položaja predsednika uprave Elektra Ljubljana odstopil le deset mesecev po imenovanju sredi decembra lani, dan pred menjavo nadzornikov v družbi. Skupščina družbe je namreč 16. decembra razrešila nadzornike Božidarja Godnjavca, Davorina Dimiča in Gorazda Justinka ter namesto njih za nadzornike s štiriletnim mandatom imenovala Korošca, med drugim nekdanjega prvega moža Elesa, Marka Naraločnika in Davida Skornška.

Zupančič je tudi nadzornik Petrola. Za skupščino te energetske družbe januarja letos je Slovenski državni holding zaradi zakonske nezdružljivosti vodenja večinsko državnega elektrodistribucijskega podjetja s članstvom v nadzornem svetu predlagal njegovo zamenjavo, vendar je pred tem vložil odstopno izjavo in od letošnjega 10. januarja ni več zaposlen v Elektru Ljubljana.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.