V Indoneziji zaradi terorističnih groženj papežu aretirali več ljudi

Slovenija 06. Sep 202413:34 2 komentarja
Papež Frančišek v Trstu
Foto: PROFIMEDIA

Papež Frančišek se te dni mudi v Indoneziji. Med njegovim obiskom v najštevilčnejši muslimanski državi na svetu je policija na spletu zaznala več groženj z bombnimi napadi, sedem ljudi je aretirala.

Indonezijske oblasti so danes aretirale sedem ljudi, ki so na spletu grozili z bombnimi napadi na lokacije, kjer se je zadnje dni med obiskom v najštevilčnejši muslimanski državi na svetu mudil papež Frančišek, je sporočila policija.

Organi pregona so osumljence aretirali v krajih v okolici Džakarte ter v provincah Zahodna Sumatra in Bangka Belitung, je sporočila elitna indonezijska protiteroristična enota Densus 88. Obtoženi so, da so na spletu objavljali vsebine, v katerih so grozili z bombnimi napadi na lokacije papeževih javnih srečanj.

Frančišek je sicer medtem že zapustil Indonezijo in prispel v Papuo Novo Gvinejo, drugo postajo svoje turneje po Aziji, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Gre za tretji papeški obisk v tej 12-milijonski, večinoma protestantski državi. Poglavar Katoliške cerkve bo tam ostal do ponedeljka.

Turneja po Aziji je sicer že 45. papeževo potovanje v tujino v času pontifikata. Prvotno je bilo načrtovano za leto 2020, vendar so ga zaradi pandemije covida-19 prestavili. Iz Papue Nove Gvineje se bo 87-letni Frančišek podal še na Vzhodni Timor in v Singapur, domov pa se bo vrnil predvidoma 13. septembra.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje