V koprskem pristanišču odkrili tri tone droge kratom

Črna kronika 08. Okt 202407:25 4 komentarji
Zaseg droge
Foto: @FinancnaUPR7X

V koprskem pristanišču so cariniki odkrili kar tri tone droge kratom. Pošiljka iz Indonezije je bila namenjena v eno od evropskih držav.

V koprskem pristanišču so cariniki v enem od zabojnikov, ki so 1. oktobra prispeli s tovorno ladjo, s hitrim testom odkrili prepovedano drogo kratom.

V tovoru so našli 120 kartonov droge v skupni bruto teži nekaj čez 3.000 kilogramov, so sporočili s finančne uprave. Pošiljka iz Indonezije je bila namenjena v eno od evropskih držav.

Cariniki iz Finančnega urada Koper so ob pregledovanju tovorne dokumentacije za pošiljke, ki so v zabojnikih s tovorno ladjo prispele 1. oktobra, posumili, da bi bila lahko v enem od kontejnerjev prepovedana snov. Po prihodu blaga in skeniranju pošiljke so opravili še fizični pregled tovora.

S hitrim testom za odkrivanje prepovedanih drog so nato ugotovili, da gre za prepovedano drogo kratom (Mitragyna speciosa), in o najdbi obvestili kriminaliste koprske policijske uprave, ki so sprožili obravnavo suma storitve kaznivega dejanja.

Kako vam je všeč N1? Kaj bi izboljšali?

Dragi bralci in bralke, pomagajte nam izboljšati N1. Kaj pogrešate, kaj vam je všeč, česa ne marate? Pripravili smo kratko anketo o zadovoljstvu bralcev, reševanje traja približno pet minut, anketa pa je anonimna. Povezava do ankete: https://n1slovenija.1ka.si/raziskava-branosti

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje