V Ljubljani dobrodelno kolesarjenje za pomoč Ukrajini

Slovenija 26. Maj 202407:15 9 komentarjev
Kolesarjenje
Žiga Živulović jr./BOBO

Slovenska Karitas v sodelovanju z veleposlaništvom Poljske in Ukrajine danes v sklopu svetovnega dneva kolesarjenja organizira dobrodelno kolesarjenje #CyclingForUkraine, s katerim zbirajo sredstva za pomoč Ukrajini. Dobrodelni kolesarji bodo ob 10.30 začeli kolesariti ob Koseškem bajerju, pot pa bodo zaključili na Mostecu dve uri kasneje.

Slovenska Karitas ob tem dogodku spodbuja tudi vse, ki danes ne bodo kolesarili, da namenijo finančna sredstva za humanitarno pomoč Ukrajini, kjer so, kot opozarjajo, stiske ljudi še velike in je osnovna pomoč še vedno potrebna, pomoči od zunaj pa prihaja vse manj.

Zbrana sredstva bodo namenjena najbolj ranljivim prebivalcem na območjih v bližini frontne linije in notranje razseljenim, katerih število se v zadnjem času zopet povečuje, so v sporočilu za javnost zapisali pri Slovenski Karitas.

Dobrodelno kolesarjenje organizirajo na pobudo veleposlanika Poljske v Sloveniji, Krzysztofa Olendzkega, ki je ob tem dejal, da mora Ukrajina začutiti evropsko solidarnost.

“Danes, ta trenutek Ukrajinci potrebujejo pomoč in podporo svojih prijateljev bolj kot kdaj koli prej. Vsaka pomoč, vsaka še tako majhna donacija je kanček upanja za vsakega Ukrajinca, je rešeno življenje,” pa je sporočil ukrajinski veleposlanik Andrij Taran.

Slovenska Karitas je do sedaj s pomočjo darovalcev in ministrstva za zunanje in evropske zadeve Ukrajini namenila 4,4 milijona evrov pomoči.

Organizatorji sporočajo, da je mogoče sredstva za pomoč Ukrajini nakazati tudi preko sporočila UKRAJINA5 ali UKRAJINA10 na 1919.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje