V Ljubljani postavili nove parkomate. Kje bo odslej parkiranje plačljivo?

Slovenija 18. Okt 202418:38 0 komentarjev
parkomat
Simbolična fotografija (Foto: Denis Sadiković/N1)

Ljubljanska mestna občina je v Šiški uvedla novo območje, kjer bo parkiranje plačljivo. Za ta namen so postavili parkomate, za stalne prebivalce pa so v prodaji letne dovolilnice.

Na območju ljubljanske Šiške se uvaja režim časovno omejenega parkiranja, zaradi česar je ljubljanska občina postavila šest parkomatov. Štirje stojijo na Pavšičevi, dva pa na Tugomerjevi ulici.

Parkirni avtomati bodo začeli delovati prihodnji ponedeljek, na občini pa pravijo, da bodo do konca oktobra izvajali kontrolo plačil in morebitne neplačnike opozarjali. Kot še napovedujejo, bodo po koncu urejanja prometnega režima na tem območju postavili dodatnih sedem parkomatov.

Območje spada v Cono 3, kjer je parkiranje plačljivo od ponedeljka do petka od 7. do 19. ure. Ura parkiranja bo voznike stala 0,50 evra, poleg plačila na parkomatu pa jo bo mogoče poravnati tudi s kartico Urbana ali s storitvijo Urbana SMS parking.

Za stanovalce na tem območju pa na občini pripravljajo posebne dovolilnice. Te bodo lahko kupili vsi, ki imajo stalno ali začasno prebivališče na Gospodinjski, Scopolijevi, Pavšičevi, Tugomerjevi, Derčevi, Sternenovi, Freyerjevi ulici, Trgu prekomorskih brigad, na Martina Krpana ulici in Kneza Koclja ulici. Dovolilnice bodo lahko kupili tudi vsi prebivalci z liho hišno številko na Šišenski cesti in prebivalci Vodnikove ceste od hišne številke 52 do 133.

Na voljo so tako letne dovolilnice za parkiranje za leto 2025, ki omogočajo časovno neomejeno parkiranje in stanejo 60 evrov. Dovolilnice za leto 2025 bodo hkrati omogočale brezplačno parkiranje do konca letošnjega leta. Dovolilnice je mogoče kupiti v glavni pisarni Mestne občine Ljubljana in na Oddelku za gospodarske dejavnosti in promet.

Kako vam je všeč N1? Kaj bi izboljšali?

Dragi bralci in bralke, pomagajte nam izboljšati N1. Kaj pogrešate, kaj vam je všeč, česa ne marate? Pripravili smo kratko anketo o zadovoljstvu bralcev, reševanje traja približno pet minut, anketa pa je anonimna. Povezava do ankete: https://n1slovenija.1ka.si/raziskava-branosti

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!