V Ljubljani trčila vlak in tovornjak. Tega je voznik še pred trkom zapustil

Slovenija 05. Jun 202412:18 > 13:42 0 komentarjev
tirnice, gradnja tirov, železnica
Foto: Žiga Živulović jr./Bobo

V Ljubljani sta dopoldne trčila vlak in tovornjak. Poškodovanih ni bilo. Posledice nesreče so okoli 12.30 odstranili, prav tako sta že odprti tako železniška proga na tej relaciji kot cesta čez železniški prehod, na katerem se je zgodilo trčenje.

Okoli 9.30 sta na nivojskem prehodu Rudnik v Ljubljani trčila vlak in tovornjak. V nesreči ni bil nihče poškodovan, saj je voznik tovornjaka tega še pred trkom zapustil,so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Policisti vzrok za ustavitev vozila na prehodu še ugotavljajo. Zaradi nesreče je bila po podatkih prometnoinformacijskega centra od Dolenjske ceste proti nakupovalnemu središču dlje časa zaprta Jurčkova cesta, in sicer na prehodu čez železniško progo.

Kot so za N1 dejali na Slovenskih železnicah, je bila zaradi nesreče dalj časa zaprta tudi proga proti Novemu mestu, vendar so jo okoli 12.30 znova odprli. Za potnike je bil organiziran tudi avtobusni prevoz. Zaradi dogodka imajo vlaki na relaciji Ljubljana–Metlika še vedno slabo uro zamude.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!