V Ljubljani zaželeli dobrodošlico 7 tisoč brucem

Slovenija 01. Okt 202420:57 0 komentarjev
Bruci 2024
Foto: Žiga Živulović jr./BOBO

Študentje ljubljanske univerze so s tradicionalnim Pozdravom brucem na Kongresnem trgu uradno vstopili v novo študijsko leto, med njimi je okoli 7.000 brucev.

Dobrodošlico jim je izrekel rektor Gregor Majdič. Zagotovil je, da se bodo na univerzi trudili, da bo študentsko življenje prijetno. Bruce je pozdravil tudi ljubljanski podžupan Rok Žnidaršič.

Rektor ljubljanske univerze Majdič je študentom zaželel veliko študijskih uspehov, pa tudi zabavnih dogodivščin, veselja in druženja. Posebno dobrodošlico je izrekel brucem, ki jih “z veseljem sprejemajo v veliko akademsko skupnost”.

“Trudili se bomo, da se boste v naši skupnosti počutili odlično. Poleg študija na številnih študijskih programih vam na naši univerzi ponujamo obilo organiziranih obštudijskih dejavnosti, možnosti sodelovanja pri raziskovalnem delu, mednarodne izmenjave in številne druge dejavnosti,” je dejal Majdič, ki je slovesno odprl novo študijsko leto.

Dobrodošlico bodočim študentom je izrekel tudi predsednik študentskega sveta univerze Nejc Tacer. “Z vstopom na našo univerzo stopate na pot novih izzivov, priložnosti in osebnega razvoja. Čaka vas nepozabno obdobje, polno učenja, raziskovanja in spoznavanja sebe ter drugih. Na tej poti niste sami,” jim je dejal in jih povabil, da se aktivno vključijo v dogajanje na univerzi.

Uspešen začetek študijskega leta in veliko sreče na univerzitetni poti je novopečenim študentom zaželel tudi ljubljanski podžupan Žnidaršič.

Novopečeni bruc Peter iz Borovnice se je vpisal na študijski program biokemije fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo. Za ta program se je odločil, ker ga zanima molekularno delovanje živih bitij, ki jih bo z veseljem raziskoval.

Bruci 2024
Foto: Žiga Živulović jr./BOBO

Novinka Vita Taja se je vpisala na višjo strokovno šolo oziroma Inštitut in akademijo za multimedije, smer grafični dizajn. Pričakuje eno uspešno študijsko leto, ker jo veseli grafično oblikovanje in bo nadaljevala študij na univerzi.

Novopečena brucka Marija iz Severne Makedonije je v Ljubljano prišla študirati kemijski inženiring na fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo. “Zelo rada imam kemijo in naravoslovne znanosti, uživam v vašem prelepem mestu in komaj čakam, da ga še bolje spoznam,” je dejala.

Bruc Nejc iz Kranja se je vpisal na strojno fakulteto, ker ga zanima strojništvo, saj v tem vidi prihodnost. “Na fakulteto se bom vsak dan vozil z avtobusom. Ja, vem, da je gneča, a se je navadiš,” je povedal.

Zabavno in družabno popoldne se bo na Kongresnem trgu, kjer brucke in bruci lahko pridobivajo dodatne informacije o študiju in obštudijskih dejavnostih na stojnicah fakultet in akademij, zaključilo z glasbenim programom.

Bruci 2024
Foto: Žiga Živulović jr./BOBO

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!