Glavni most v Mariboru bo dva meseca zaprt za motorni promet

Slovenija 28. Jul 202414:24 0 komentarjev
Maribor, Glavni most, Stari most
Foto: PROFIMEDIA

Popolna zapora mariborskega Glavnega (Starega) mostu za motorna vozila bo trajala do 22. septembra. Promet bo preusmerjen na Titov most.

V četrtek bodo na Glavnem mostu (Starem mostu) v Mariboru začeli sanacijska dela, ki bodo trajala predvidoma do 19. avgusta.

Zaradi dogodkov, ki se bodo na Glavnem trgu in mostu zvrstili po sanaciji, pa bo popolna zapora za ves motorni promet podaljšana vse do 22. septembra, so sporočili iz Mestne občine Maribor.

Preko mosta bodo tako smeli le pešci in kolesarji.

Motorni promet (tudi javni) bo preusmerjen na Titov most

Zaradi omenjenih del in posledične zapore bo promet z mostu s prometno signalizacijo preusmerjen čez Titov most.

Spremenjen bo tudi potek mestnega avtobusnega prometa, saj bodo trase linij št. 1, 2, 3, 4, 6, 9, 12, 13, 16, 17, 18, 20 in 21, ki sicer prečkajo Glavni most, začasno speljane po obvozu Titov most–Pobreška cesta–Trg revolucije in obratno v smeri centra mesta. Zaradi obvoza bosta izpadli avtobusni postajališči Glavni trg – Židovska in Glavni trg – Vetrinjska. Tako bo potnikom za vstop/izstop na voljo bližnje postajališče TPC City.

Po zaključeni sanaciji mostu bo ostala zapora za motorna vozila, javni potniški promet pa bo normalno stekel po Glavnem mostu, piše na spletnih straneh Mestne občine Maribor.

Bonus video: N1 podkast s Suzano Lovec: Razdeljena Slovenija in volitve, ki odločajo o usodi sveta

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!