V nekaterih gostilnah ni točenega Uniona. V pivovarni pojasnili, kaj je razlog

Slovenija 09. Okt 202417:16 0 komentarjev
Pivo Union
Pivo Union (Foto: Denis Sadiković/N1)

Če ste se v zadnjih dneh odpravili na kozarec piva, ste morda lahko opazili, da ni točenega Uniona. V pivovarni Laško Union so potrdili, da so pred kratkim v omejenem številu sodov ugotovili odstopanja od okusa, zato jih niso sprostili na trg.

Več pivoljubcev je v zadnjem času opazilo, da ni mogoče dobiti piva Union. Obrnili smo se na pivovarno Laško Union, kjer so potrdili, da več sodov zaradi odstopanja okusa niso sprostili na trg.

“Nedavno smo v omejenem številu sodov ugotovili odstopanja okusa od naših standardov visoke kakovosti in se skladno z našimi internimi postopki odločili, da jih ne bomo sprostili na trg. Ukrepamo hitro, da lahko oskrbimo trg s svežimi visokokakovostnimi izdelki v najkrajšem možnem času,” so pojasnili.

Na vprašanja, ali je začasna prekinitev dobave vplivala le na ljubljanske lokale in za katere proizvode točno gre, nam niso odgovorili.

“Ni točenega Uniona in točenega nefiltriranega Uniona,” pa je za N1 povedal eden izmed večjih gostincev v Sloveniji Vinko Rušnik. Dodal je, da so v gostilni Jurman težavo zaznali v začetku meseca, ko so želeli nabaviti nove zaloge, ki pa niso bile na voljo.

Pivovarna Union
Žiga Živulović jr./Bobo

“Očitno se je zgodila napaka v proizvodnji. Pivo je bilo čudne barve, ni se penilo, bolj je bilo podobno nefiltriranemu,” je opisal in dodal, da velikih zapletov zaradi tega ne opažajo, saj z dobavo ustekleničenega piva Union ni težav, na voljo so tudi druga točena piva.

Po njegovih informacijah bo točeni Union znova na voljo s 17. oktobrom. “Se zgodi. Jaz vedno pravim, kdor dela, ta greši,” je zaključil.

V pivovarni pa so še dodali: “V Pivovarni Laško Union smo zavezani k varjenju piva najvišje kakovosti iz 100-odstotno naravnih sestavin: slada, vode in hmelja. Vsaka serija gre skozi natančne faze varjenja, hlajenja, fermentacije in zorenje piva, saj kakovost zahteva svoj čas – in je vredno.”

Kako vam je všeč N1? Kaj bi izboljšali?

Dragi bralci in bralke, pomagajte nam izboljšati N1. Kaj pogrešate, kaj vam je všeč, česa ne marate? Pripravili smo kratko anketo o zadovoljstvu bralcev, reševanje traja približno pet minut, anketa pa je anonimna. Povezava do ankete: https://n1slovenija.1ka.si/raziskava-branosti

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!