Tovornjak med vožnjo vzvratno do smrti prevozil voznico motorja

Nesreča
Fotografija je simbolična (Foto: BOBO)

V torek popoldne se je v občini Renče - Vogrsko zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena tovornjak in motor. Voznica motorja, ki jo je tovornjak med vožnjo vzvratno prevozil, je zaradi hudih poškodb umrla na kraju nesreče. 

Policisti Policijske uprave Nova Gorica so bili v torek ob 16.58 obveščeni o prometni nesreči na območju Vogrskega, v občini Renče – Vogrsko. Na kraj so bile poslane ustrezne reševalne službe, so sporočili.

Policisti so po ogledu kraja prometne nesreče ugotovili, da je 23-letni voznik tovornjaka z državljanstvom Bosne in Hercegovine v naselju Vogrsko pripeljal iz Vogrskega proti Dombravi (Okroglici). Zaradi zoženja cestišča se je ustavil, saj mu je nasproti pripeljal avto.

Da bi naredil dovolj prostora za vožnjo nasproti vozečega avtomobila, je zapeljal vzvratno, pri tem pa se ni prepričal, da to lahko stori brez nevarnosti za druge udeležence v prometu ali premoženje, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.

Pri tem je voznik tovornjaka trčil v 45-letno motoristko s slovenskim državljanstvom. Motoristka je zaradi tega padla na vozišče, tovornjak pa je 45-letnico prevozil in jo tako hudo poškodoval, da je na kraju prometne nesreče podlegla telesnim poškodbam, so še zapisali policisti.

Pri vozniku tovornjaka so opravili test alkoholiziranosti, ta prisotnosti alkohola ni pokazal. O prometni nesreči sta bila obveščena preiskovalni sodnik in državna tožilka. Zoper voznika tovornjaka bo na pristojno okrožno državno tožilstvo podana kazenska ovadba, so še sporočili s policijske uprave.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.