Na ljubljanskem Pogačarjevem trgu bo danes dopoldne prireditev Podeželje v mestu. Obiskovalci bodo lahko spoznavali tradicionalne okuse in običaje slovenskega podeželja. Med drugim bodo lahko poskusili idrijske žlikrofe z bakalco in langoš ter si naredili svojo butarico.
Prireditev organizira Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije (KGZS) v sodelovanju z Lisztovim inštitutom ter Ljubljanskimi parkirišči in tržnico.
Na prizorišču "velike noči na podeželju" bodo obiskovalci lahko izbirali med številnimi domačimi dobrotami, med drugim mesninami, krušnimi izdelki, vini, siri, olji, sadjem, zelenjavo in tudi izdelki, nagrajenimi z znakom Dobrote slovenskih kmetij.
Pod okriljem Lisztovega inštituta - Madžarskega kulturnega centra v Ljubljani se bodo predstavili tudi kmetje in rokodelci madžarske manjšine iz Prekmurja.
Obiskovalci bodo lahko poskusili idrijske žlikrofe z bakalco (obaro z jagnjetino), ki jih bo pripravljala kulinarična sekcija Društva rejcev drobnice Idrija - Cerkno, ter langoš (hrustljavo cvrto testo s česnovo polivko, kislo smetano in naribanim sirom), ki ga bodo pripravljali člani madžarske manjšine iz Prekmurja.
Kulturni program bo vključeval predstavitev kmetij, nastop folklorne skupine KUD Zala György Pince iz obmejnega kraja na območju Lendave in glasbeni vložek Kranjskim komedijantov. Dogodek bo povezoval Franci Peternelj.
Kot so še navedli na KGZS, je sobota pred cvetno nedeljo tudi priložnost za izdelavo svoje cvetnonedeljske butarice v delavnici, ki jo bo vodila Tanja Gobec. Pomen tega prazničnega obdobja pa bo skozi pripoved osvetlil ljubljanski stolni prošt Jožef Lap.
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje
Najbolj brano
Oglaševanje
Oglaševanje