V požaru v livarni v Stražišču nastalo za okoli 100.000 evrov škode

Črna kronika 28. Jul 202219:17 > 29. Jul 2022 12:333 komentarji
Delite:
požar
Foto: TV Slovenija

V industrijski coni Laze v Stražišču pri Kranju je v četrtek zagorelo na pomožnem objektu livarne Blisk. Ogenj so gasilci pogasili, vzrok požara pa je bil kratek stik na električni napeljavi. Nastalo je za okoli 100.000 evrov škode, tuja krivda je izključena.

V industrijski coni Laze v Stražišču pri Kranju je v četrtek zagorelo na ostrešju pomožnega objekta livarne Blisk, gasilci so ga pogasili še isti dan. Okoliščine kažejo, da je v industrijskem objektu zagorelo zaradi napake na električni napeljavi. Goreti je začelo na podstrešju objekta, ogenj pa se je od tam razširil na celotno ostrešje, so s PU Kranj policisti sporočili po tem, ko so danes zaključili z ogledom kraja.

Nastala je velika materialna škoda, ocenjena je na okoli 100.000 evrov. Policisti so tujo krivdo za požar izključili.

Ob izbruhu požara so delavce iz objekta evakuirali, nihče ni bil poškodovan. Vpliva na okolje niso ugotovili. Gasilci so sicer zaradi morebitnih vplivov na okolje nadzirali tudi potok na tem območju.

Tudi Mestna občina Kranj je na Facebook profilu zapisala, da je bil vzrok vžiga kratek stik na električni napeljavi. Snovi, ki so gorele, pa naj ne bi bile nevarne. “Nevarnosti za občane ni. Hvala gasilcem za hitre odzive in kot vedno dobro opravljeno delo,” so še zapisali.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar