Veselje na Brniku: košarkarji so doma

N1 video 08. Avg 202106:00 > 09. Avg 2021 10:175 komentarjev
Delite:

Slovenska košarkarska ekipa, ki se je po sobotni zadnji tekmi na olimpijskih igrah uvrstila na četrto mesto, se je vrnila v domovino. Letalo s celotno delegacijo je v nedeljo nekaj minut pred 17.30 pristalo na ljubljanskem letališču Jožeta Pučnika. "Zahvaljujem se vsem, ki ste nas gledali in podpirali skozi celoten olimpijski turnir. Hvala vam," je po prihodu na Brnik povedal prvi zvezdnik slovenske reprezentance Luka Dončić.

Slovenska košarkarska reprezentanca je nastope na svojih prvih olimpijskih igrah sklenila na zgodovinskem četrtem mestu. Dvanajst igralcev na čelu s strokovno ekipo je z letalom v domovino pristalo nekaj minut pred 17.30 na ljubljanskem letališču Jožeta Pučnika.

Še preden so športniki stopili pred navijače, je potekala novinarska konferenca Olimpijskega komiteja Slovenije, na kateri sta sodelovala selektor reprezentance Aleksander Sekulić in košarkarski zvezdnik Luka Dončić.

Dončič: Vsi smo si želeli odličja

“Zahvaljujem se vsem, ki ste nas gledali in podpirali skozi celoten olimpijski turnir. Hvala vam,” je dejal Dončić. Kot je povedal, je bilo takoj po tekmi prisotnega veliko razočaranja. “Vsi smo si želeli odličja. A zdaj se zavedamo, da smo med najboljšimi štirimi na svetu. To ni mala stvar. To se ne zgodi vsak dan. To, da nam je to uspelo na naših prvih olimpijskih igrah, je še toliko večji uspeh. Veliko smo se naučili,” je nadaljeval Dončić.

Dodal je, da trenutno še ne razmišlja o naslednjih korakih slovenske izbrane vrste. “Potrebujem nekaj dni premora od košarke,” je dejal Dončič in zagotovil, da ga bomo še videli igrati za reprezentanco. “Eurobasket 2017 je bil nekaj posebnega, nekaj takega želim še kdaj doživeti, vsaj še enkrat. Vsako poletje bomo šli na 100 odstotkov,” je povedal 22-letnik.

Selektor Sekulić pa je poudaril, da si niso niti predstavljali, da bo reprezentanca že na prvih olimpijskih igrah posegla po najvišjih mestih. “Na žalost se ni izšlo po našem okusu. Glede na predstave, ki smo jih kazali v Tokiu, smo si zaslužili odličje. Zmanjkalo je malce sreče. Moramo biti zadovoljni, ponosen sem na fante, kako so predstavljali našo državo,” je poudaril Sekulić.

Bučen sprejem košarkarjev

Po novinarski konferenci so si košarkarji vzeli nekaj minut, da so se pozdravili s svojimi najbližjimi. Pozneje pa so stopili pred množico navijačev z zastavami, ki so fante pozdravili z velikim aplavzom in bučnim navijanjem. Po sprejemu je ekipa stopila še do svojih oboževalcev in podelila nekaj avtogramov ter se z njimi slikala. Najdlje se je med navijači zadržal Zoran Dragić.

Kapetan izbrane vrste Edo Murić je v izjavi za novinarje, ki je potekala pred navijači, dejal, da se v Sloveniji igra odlična košarka. “Čeprav smo si vsi po tiho želeli medalje, nam je uspelo svetu pokazati, kaj je Slovenija v košarki. Lahko smo res ponosni. Pohvale prihajajo s celotnega sveta,” je dejal slovenski kapetan.

Kot je še med drugim povedal, je slovenska reprezentančna vrsta še vedno mlada in ima pred sabo še vrsto let igranja. “Smo mlada ekipa, pred nami je še kar nekaj let igranja. Če bomo nadaljevali v tem slogu in s takimi navijači, lahko še marsikaj dosežemo,” je še sklenil Murić.

Komentari

Vaš komentar