Daljši zastoji na več avtocestnih odsekih in obvoznicah

Slovenija 19. Avg 202408:32 > 16:45 1 komentar
zastoji proti morju
Foto: DARS

Skorajšnji konec glavne poletne počitniške sezone se odraža tudi na cestah. Močno zgoščen promet je predvsem na več odsekih avtoceste.

Promet je na nekaterih odsekih avtocest upočasnjen zaradi prometnih nesreč ali okvar vozil. Na ljubljanski južni obvoznici je zaradi nesreče oviran promet med Rudnikom in Centrom proti Kozarjam, na pomurski avtocesti pred Mursko Soboto proti Lendavi pa je zaradi okvare vozila oviran promet, so sporočili s prometnoinformacijskega centra.

Na primorski avtocesti je med Uncem in Ravbarkomando proti Kopru zaprt počasni pas zaradi okvare vozila, zaradi predmetov na vozišču pa oviran promet med Črnim Kalom in Kastelcem proti Ljubljani.

Najhuje na obvoznici in primorski avtocesti

Po informacijah prometnoinformacijskega centra nastajajo daljši zastoji iz smeri Ljubljane proti Primorski, in sicer na ljubljanski severni obvoznici od Bežigrada mimo Kosez in Kozarij, na južni obvoznici od razcepa Malence mimo Rudnika in Kozarij ter na cestah Vič – Brezovica in Ljubljana – Kočevje, pri Pijavi Gorici.

Na primorski avtocesti med Uncem in Brezovico proti Ljubljani je na posameznih odsekih zamuda od 15 do 20 minut, vozniki čakajo v zastojih na primorski hitri cesti med med razcepom Srmin in Koprom proti Izoli ter na cesti Izola–Strunjan.

Na gorenjski avtocesti je pred predorom Karavanke proti Avstriji večkilometrski zastoj. Predor Karavanke v obe smeri občasno zapirajo zaradi varnosti. Izvoz Jesenice vzhod iz smeri Ljubljane je dovoljen samo za lokalni promet. Prav tako so zastoji na cesti Jesenice–Hrušica in občasno na območju Bleda.

Na štajerski avtocesti je pred prehodom Šentilj proti Avstriji zastoj dolg en kilometer.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje