Vlada potrdila imenovanje nove direktorice ptujske bolnišnice

Slovenija 26. Jun 202416:59 0 komentarjev
Splošna bolnišnica Ptuj
Foto: Srdjan Živulović/BOBO

Vlada je na današnji seji dala soglasje k imenovanju Anice Užmah za direktorico javnega zdravstvenega zavoda Splošna bolnišnica dr. Jožeta Potrča Ptuj.

Anica Užmah bo štiriletni mandat na čelu Splošne bolnišnice dr. Jožeta Potrča Ptuj nastopila 28. junija, so po seji vlade sporočili iz vladnega urada za komuniciranje.

Užmah je svet zavoda Splošne bolnišnice Ptuj soglasno imenoval konec maja. Svet je razpis za mesto direktorja objavil 3. maja in pri tem določil desetdnevni rok. Razpisna komisija je 16. maja pregledala vloge, med katerimi so bile štiri takšne, ki so ustrezale razpisnim pogojem. Na seji 29. maja so po opravljenih pogovorih z vsemi štirimi kandidati za štiriletni mandat soglasno imenovali Anico Užmah, ki je sicer za dokončen prevzem položaja potrebovala še soglasje vlade.

Užmah je zavod že vodila en mandat, in sicer med leti 2018 in 2022. V tistem času ji je uspelo stabilizirati poslovanje bolnišnice, ki je zadnja tri leta njenega vodenja končala s presežkom prihodkov nad odhodki, izboljšale pa so se tudi likvidnostne razmere zavoda.

Ob tem se je po dolgih letih v času njenega vodenja vendarle začela letos zaključena gradnja urgentnega centra.

Kljub temu ji prejšnji svet zavoda ni dodelil novega mandata, pač pa je na mesto direktorja imenoval dotedanjega vodjo upravno-tehničnih dejavnosti Aleksandra Vodo. A slednji pozneje po prihodu nove vlade ni dobil soglasja ministrstva za zdravje, kjer so pojasnili, da so bili seznanjeni z mnenjem Komisije za preprečevanje korupcije (KPK), na podlagi katerega pa Voda ne uživa njihovega zaupanja.

Isti svet zavoda v stari sestavi, ki ga je vodil Danilo Lončarič, v času prejšnje vlade direktor medtem že ukinjenega vladnega urada za demografijo s sedežem v Mariboru in neuspešni kandidat SDS za župana Makol, je nato izpeljal nov razpis in na mesto direktorice vendarle imenoval Anico Užmah. Še pred njenim uradnim prevzemom položaja so si premislili in Vodi podaljšali mandat v. d. direktorja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!